ANKARA - Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Chicago Bulls, Sacramento Kings'e 103-88 yenilerek deplasmandaki ilk mağlubiyetini aldı.

NBA'e 2 maçla devam edildi. Deplasmanda çıktığı 6 maçı da kazanan Chicago Bulls, bu sezonki ilk yenilgisini Sacramento Kings karşısında 103-88'lik skorla aldı.

 Çıktığı son 7 karşılaşmayı üst üste kaybetmesinin ardından ilk galibiyetine uzanan Kings'te DeMarcus Cousins 22 sayı ve 14 ribauntla, Darren Collison 17 sayı ve 12 asistle, Rudy Gay ise 20 sayıyla takımını galibiyete taşıyan oyuncular oldu.

Bu sezon 4. mağlubiyetini alan Bulls'ta Jimmy Butler'ın 23 sayı ve 8 ribauntluk performansı, galibiyet için yeterli olmadı.

Heat, Clippers'a direnemedi

Diğer maçta Batı Konferansı temsilcisi Los Angeles Clippers, deplasmanda geçen sezonun finalisti Miami Heat ile karşı karşıya geldi. Maçı baştan sona üstün götüren Clippers, mücadeleden 110-93 galip ayrılarak bu sezonki 7. galibiyetine uzandı.

Clippers'ın yıldız oyuncularından Chris Paul 26 sayı ve 12 asist, Blake Griffin ise 26 sayı ve 7 ribauntla takımının galibiyetinde başrolü oynadı. DeAndre Jordan ise 6 smaçtan bulduğu 12 sayı ve 11 ribauntla skora katkı sağladı.

Bu sezon 6. yenilgisini alan Heat'te sakatlığı devam eden Dwyane Wade üst üste 4. kez forma giyemezken, Chris Bosh 28 sayıyla, çaylak oyuncu Shabazz Napier ise 17 sayıyla mücadele etti.

NBA'e 12 maçla devam edilecek.