İSTANBUL

Fenerbahçe Kulübü'nün hafta sonu yapılacak seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkanlığa tekrar aday olan mevcut başkan Aziz Yıldırım, "Herkes şunu bilsin ki benim görev sürem 3 Temmuz'dur. Bu süreç tamamlanmadan ve 3 Temmuz'un tüm kanıtları Fenerbahçe üzerinden temizlenmeden bizim görevimiz bitmez, bitmeyecektir " dedi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, salonda bulunanlar tarafından sık sık alkışlarla kesilen sözlerine, "Kongrede alınacak her türlü karara saygılıyım ama 15 yıllık başkanlık sürecimde hiçbir zaman kongrelerden önce hiçbir Fenerbahçeli hakkında konuşmadım, belden aşağıya vurmadım. Tek konuştuğum yer Fenerbahçe'nin kürsüsüdür" şeklinde konuşarak başladı.

Fenerbahçe'nin duruşuna yakışır bir kongre yapmak istediklerini aktaran Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kongrede bazı kötü niyetli insanların beklentisinin aksine Fenerbahçe duruşuna yakışır bir kongre yapılmasını diliyorum. Biz her zaman örnek olduk. Her şeye rağmen bu kongrede herkese örnek olalım. Herkes şunu bilsin ki benim görev sürem 3 Temmuz'dur. Bu süreç tamamlanmadan ve 3 Temmuz'un tüm kanıtları Fenerbahçe üzerinden temizlenmeden bizim görevimiz bitmez, bitmeyecektir. Benim yönetim kurulum Fenerbahçe'nin milyonlarca taraftarı, Manisaspor maçındaki kadınlar, meydanları sarı-laciverte boyayanlardır. Çağlayan'da ve Şükrü Saracoğlu Stadı'nda nöbet bekleyenler ve dualarını esirgemeyenlerdir."

"Bu seçim 3 Temmuz yüzleşmesidir"

Hafta sonu yapılacak kongrenin Fenerbahçe'nin "3 Temmuz" süreciyle yüzleşmesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu kongre Fenerbahçe iradesine ve camiasına yapılan bir dayatmadır. Fenerbahçe'yi emniyet, savcılık ve mahkeme karalarıyla yönetmenin son şeklidir. Bu sade bir seçim değil, Fenerbahçe'nin 3 Temmuz'la yüzleşmesidir. Bu yüzleşmeyi sizler tarafından seçilen Aziz Yıldırım yapmalıdır ve bu yüzden adayım." 

Kongre sürecinde Fenerbahçe'nin seçim malzemesi yapıldığını savunan Yıldırım, "Seçim uğruna, Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp olmadığını anlatmaya çalışmışlardır. Bizim Fenerbahçe'nin konumunu tekrar hatırlatmamız lazım. Seçim sürecinde, Fenerbahçe'nin gurur duyulması gereken tesislerine çamur attılar" diye konuştu.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin ilk adımlarını 2014 yılında atmaya başlayacaklarını anlatan başkan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Üniversitenin yapılmaması gerektiğini, Fenerbahçe Koleji'nin gereksiz olduğunu söylüyorlar. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün YÖK'ten karar çıktıktan sonra 25 milyon doları nereden bulacağını soruyorlar. Fenerbahçe yönetimi bu parayı bulamayacak güçteyse bu camia bunu kendi içinde halleder. Bu kadar mı anlamıyor musunuz?. Ayıp, ayıp... 2014 yılında Fenerbahçe Üniversitesi'nin ilk adımlarını atmış olacağız. Fenerbahçe Koleji'nde okuyanlar ve Fenerbahçeli olanlar bu üniversite de okumak için yarışacaklar. Eğitim, seçim malzemesi yapılmamalı, tıpkı din gibi."