ANKARA - Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara, ''TarihiKırkpınar Yağlı Güreşleri'nin organizasyonu Edirne Belediyesi'nden alınarak bir an evvel Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verilmeli. Edirne Belediyesi'ne bu gömlek bol geliyor'' dedi.
Sarayiçi Er Meydanı'nda altın kemeri boynuna 3 kez takmayı başaran Recep Kara, bu yıl düzenlenecek 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de altın kemer için mücadele edeceğini söyledi.
Kırkpınar'da 7 kez final müsabakasına çıkan Kara, son iki yıldır başpehlivanlık unvanını kimseye kaptırmayan Belek Belediyesi pehlivanlarından Ali Gürbüz'ün bu yıl da başpehlivan olması durumunda altın kemerin ebedi sahibi olacağını hatırlattı.
 
-''Pehlivanlar olarak sıkıntımız çok''-

Edirne Belediyesi'nin uzun yıllardır Kırkpınar'ı organize ettiğine değinen Kara, ''Pehlivanlar olarak sıkıntımız çok. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin organizasyonu Edirne Belediyesi'nden alınarak bir an evvel Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verilmeli. Edirne Belediyesi'ne bu gömlek bol geliyor'' diye konuştu.
Kara, şunları kaydetti:
''Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi. Bu yüzden, Kırkpınar'ı Kültür ve Turizm Bakanlığı düzenlemeli. Edirne Belediyesi, bu işi beceremiyor.  Güreş Federasyonu'nun başkanlığına Hamza (Yerlikaya) ağabey seçildi. Güreşin başına 'asrın güreşçisi'nin geçmesi iyi oldu. Federasyon başkanımız da bu konuda bir şeyler düşünüyor.Kırkpınar güreşlerinin bakanlık tarafından düzenlenmesi durumunda her şey dört dörtlük olur.''