Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifasını açıklayan Onur Konuralp, "Boksta değişim şarttır. Koltuklar ömürlük değil, başarıya endeksli olmalıdır." dedi. 

Crowne Plaza'da, olimpiyat değerlendirmesi yapmak amacıyla düzenlediği basın toplantısında istifasını açıklayan Konuralp, başarısız sonuçların sorumlusunun, yönetim şekli itibarıyla tek başına federasyon başkanı olduğunu savunarak, boksta değişimin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Boksun çok eski bir spor dalı olduğunu belirterek, geçmişte başarılar elde eden sporculara çağrıda bulunan Konuralp, şu ifadeleri kullandı:

"Son 10 yıldır yaşanan başarısızlıklar nedeniyle boks hak ettiği ilgiyi göremiyor. Sayın Bakanımızın da söylediği gibi 'yeniden sahaya çıkma', kardeşlerimizle el ele verme zamanı gelmiştir. Yeni, tüm camiayı kucaklayan, liyakatlı bir yönetimle boks hak ettiği yere yeniden gelecektir."

Değişim gerçekleşmezse 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da başarı elde edilemeyeceğini savunan Onur Konuralp, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'e çağrıda bulundu.

Olimpiyat sürecinde sporcuların ve antrenörlerin moral ve motivasyonları açısından değerlendirmede bulunmadığını, sürecin bitimini beklediğini belirten Konuralp, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Rio Olimpiyatları sonrasında başarısız federasyonlara yönelik çağrısını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sayın Bakan başarısız federasyonlarla ilgili son derece açık bir çağrı yaptı. Biz bunu doğal olarak 'madalyasız federasyonlara istifa çağrısı' olarak anladık. Sayın Bakan sizi işaret ediyor, siz hala sağa sola bakıp sıyrılmaya çalışıyorsunuz."