İSTANBUL

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na verdikleri destek nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e teşekkür mektubu gönderdi.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Blatter, Başbakan Erdoğan ile dün yaptığı görüşmeden sonra gönderdiği mektupta, verdiği kişisel destek nedeniyle duyduğu memnuniyetini belirterek, "Bu turnuvanın, Türkiye'nin misafirperverliğini ve dünya çapındaki organizasyonlara ev sahipliği yapabilme kapasitesini dünyaya göstermek için mükemmel bir fırsat olacağına ve aynı zamanda 2020 Olimpiyat adaylığı için de olumlu bir etki yaratacağına eminim" ifadesini kullandı.

Blatter'in, FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, TFF Başkanı Demirören ve TFF 2. Başkan Vekili ve 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı'ya da ayrı ayrı gönderdiği mektuplarda, "hazırlıkları mükemmel gördüğünü" vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda Sayın Başbakanınızın futbola verdiği desteği görmek de benim çok önemliydi. Temmuz ayında yeniden görüşmek dileğiyle."