ANKARA

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Muhammed Gamal'a gönderdiği ve FIFA'nın internet sitesinde yer alan mesajında, "Kahire'de Zamalik ile ENPPI takımları arasındaki maç öncesinde yaşanan trajik olaylarda hayatını kaybedenler için Mısır futbol camiasına ve ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Olaylar hakkında yürütülen soruşturmanın sonucunu beklediklerini belirten Blatter, Mısır Futbol Federasyonu'na konuyla ilgili gereken tüm desteği sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Zamalik ile ENPPI takımları arasında Hava Savunma Stadı'nda dün yapılan ve 1-1 sona eren karşılaşmaya büyük çoğunluğu biletsiz 30 bin seyirci zorla girmek istemiş, çıkan arbede sırasında 22 kişi yaşamını yitirmiş, birçok kişi de yaralanmıştı.

Mısır'da daha önce Port Said kentinde 1 Şubat 2012'de oynanan bir futbol müsabakasında meydana gelen şiddet olaylarında 72 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından ülkede futbol maçlarına ara verilmiş, daha sonra seyircisiz olarak müsabakalar oynanmaya başlamıştı. Mısır Futbol Federasyonu'nun karşılaşmalara yeniden taraftar alınması yönündeki kararının ardından tribünlere seyirci sınırı getirilmişti. Federasyon, son olarak Kahire'de meydana gelen olayların ardından lig maçlarının süresiz ertelendiğini açıklamıştı.