İSTANBUL

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Chelsea ile yapacakları ilk maçın zorlu geçeceğini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Roberto Mancini, rakip ekiple ilgili olarak, "Chelsea, Avrupa'nın en iyi takımlarından biri. Daha önce de Şampiyonlar Ligi'ni kazandılar. Bu seviyede her zaman varlar. Bizim için zorlu bir maç olacak. İyi mücadele edip, ev sahibi olma avantajını kullanmamız lazım" dedi.
Yarın takımda hangi yabancı oyuncuların forma giyeceği konusunda yöneltilen bir soru üzerine Mancini, Türkiye'de uygulanan sınırlamayı hiç sevmediğini belirterek, "Bazı oyuncular oynayabiliyor, bazıları ise oynayamıyor. Bence, yerli ve yabancı tüm oyuncuların sahada şans bulabilmesi gerekir. Yarın bazı değişikliklere gitmemiz ve yabancı sayısını artırmamız mümkün ama zaten iyi bir  takımız" diye konuştu.
Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun, basın toplantısında genç ve tam olarak hazır olmayan bir takım olduklarını söylediğinin aktarılması üzerine İtalyan teknik adam, "Evet, tıpkı bizim gibi genç bir takımlar. Premier Lig'in üst seviye ekiplerinden biri. İyi, hatta fantastik oyuncuları olduğunu söyleyebiliriz. Bu tip maçları kazanmaya alışkınlar" değerlendirmesinde bulundu.

- "Sahada düşman olmaları gerekecek"

Mancini, takımındaki oyunculardan Didier Drogba ve Wesley Sneijder'in eski hocalarına karşı mücadele edeceklerinin aktarılıp, eski bir futbolcu olarak bunun nasıl bir his olduğunun sorulması üzerine, "Bence Drogba, Chelsea için çok önemli bir oyuncuydu. (Mourinho'nun) Sneijder ile de kazandığı şampiyonluklar var. Yarın her iki oyuncumuzun da çok iyi oynamalarına ihtiyacımız var. Maçtan sonra yemeğe de çıkabilirler ama maçta düşman olmaları gerekecek" şeklinde görüş belirtti.
Maçın iki teknik adam arasında bir savaş olacağı şeklindeki yorumlara katılmadığının altını çizen Mancini, "Yarınki maç iki takım arasında, iki takımın oyuncuları arasında oynanacak. Şanslıyız ki Mourinho ve ben oynamıyoruz. Yarın iyi oynamak ve kontrollü olmak durumundayız. Chelsea her an gol atabilir. Bizim hedefimiz turu geçmek" diye konuştu.
İtalyan teknik adam, Manchester City ile yollarının ayrılmasının, bitmemiş bir hikayeye benzetilmesi hakkında da, "Şimdi burada, İstanbul'dayım. Takımımda çok mutluyum. Galatasaray, Türkiye'nin en iyi takımı. Manchester City'de yaptıklarımızdan ve başardıklarımızdan gururluyum. Bu futbol ve her an her şey değişebilir. Fakat bir gün geri döner miyim, bilmiyorum" dedi.
Bu arada çok sayıda İngiliz medya mensubu da Roberto Mancini'nin basın toplantısını takip etti.