İSTANBUL

Siyah-beyazlı takımın BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, teknik adam olduğunu ve sahada takımını yönettiğini belirterek, "Taraftarlar alkışlar alkışlamaz, biz işimizi yapıyoruz. Kimleri alkışladığını da biliyoruz. Önemli değil bizim için. Ben antrenörüm, sahada takımı yönetirim. Yapmam gereken şeyi yaparım. Karşı taraf nasıl yorumlar, ona karışmam. Onlar belki böyle tip antrenör istemiyorlar. Başka türlü antrenör istiyorlar" diye konuştu.

Taraftarların, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçlarındaki desteklerinin çok büyük olduğuna dikkati çeken Aybaba, "Fenerbahçe ve Gençlerbirliği maçlarındaki gibi bize inansalardı ve İnönü'yü bu hale getirselerdi, orada puan kaybetmezdik. Sahamızda o iletişimi yakalayamadık" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından bir kişinin öldürülmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Samet Aybaba, şöyle konuştu:
"Çok üzüldüm. Böyle futbol olmaz. Evladını maça gönderiyorsun, sonra ölüyor. Futbol kültürünü kaybettik. Futbol diye bir şey kalmadı. Sadece kişilerin menfaatleri, çıkarları ve egoları; artık Türk futbolunda bunlar var. Futbol, keyif oyunudur. İnsanlar gelecek, mutlu olacak. Evladını gönderirken aklına bir şey gelmeyecek."

Sahada futbolcular arasında yaşanan gerginlikle ilgili, kendi oyuncularının böyle bir şey yapmayacağını belirten Aybaba, " Beşiktaş futbolcusuna bu yakışmaz. Saha içinde saygılı olacaksın. Olmayana bile aynı şekilde devam edeceksin. Biz, bu anlamda şampiyonuz. Biz, sezon başından beri futbola kanalize olduk. Başarı buradan geçer. Öyle başladık ve öyle bitirdik.Beşiktaş birçok alanda örnek gösterilmeli ama kim bakıyor ki" dedi.

Özellikle milli futbolcuların olumsuz hareketlerin içinde olduğunun hatırlatılması üzerine Aybaba, "Yapmamalı. Dikkatini çekmek lazım. Böyle davrananları her türlü alanda kısıtlayacaksın. İyi niyetlilerin suçu ne? Öyle saçma sapan statü var ki iyi niyetlilerin bu konuda şansı yok. 'Sadece futbol oynayalım' diyenlerin şansı düşük oluyor" değerlendirmesinde bulundu.