EDİRNE

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Türkiye bir karanlığa doğru diyordu. Bu karanlık da devletin rejimiyle oynamak üzere kurumlar içerisindeki kavgalardı. Bugün Türkiye çok büyük bir badire atlatmıştır, eğer aydınlığa çıkarsa" dedi.

Yıldırım, "Hedef 1 Milyon Üye" projesi kapsamında, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen tanıtım gecesinde yaptığı konuşmada, projenin herkese garip geldiğini söyledi.

Bugüne kadar yaşanılanların projenin haklı bir adım olduğunu gösterdiğini belirten Yıldırım, "Hep şunu söylüyoruz son zamanlarda. Daha öncede söylüyorduk ancak bu kadar açık ve net söylemiyorduk. Son kale Fenerbahçe. Çünkü Türkiye'de son yıllarda memleket elden gidiyor, tapeler hikaye dediğimiz zaman 14 Şubat 2012 idi" diye konuştu.

O tarihe kadar Türkiye'nin gidişatına ilişkin kimsenin bir beyanda bulunmadığını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Türkiye bir karanlığa doğru gidiyordu. Bu karanlık da devletin rejimiyle oynamak üzere kurumlar içerisindeki kavgalardı. Bugün Türkiye çok büyük bir badire atlatmıştır, eğer aydınlığa çıkarsa. Aydınlığa çıkmazsa, kimse söyleyemiyor ben söyleyeyim, Türkiye'yi karanlık günler bekliyor. Bugün tek kavga olmalı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kavgası. Bunun içinde şahıs, kişi, kurum, cemaat, kimsenin kavgası olamaz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetinde böyle bir şey olamaz, olmamalıdır."

"Bizler Fenerbahçeli olarak şunu söylüyoruz; biz cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz ve laikiz. Bu üç tane içinde olacak her türlü olayı destekleriz. Bunun dışında olacak her türlü olaya da karşı çıkarız" diyen Yıldırım, "1 milyon üye son kale. Amacını anlattım. Fenerbahçe'nin, Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece yaşaması için tamamen kendi taraftarına, kendi sevdalılarına dönük bir operasyon yapılması gerekiyordu. Biz de bunu yapıyoruz" ifadesini kullandı.

"Ben bir dönem daha başkanlık yapacağım"

Fenerbahçe'nin üstü açılmış bir marka olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Proje, güçlü olan Fenerbahçe'nin sizlerle beraber gücünü daha çok artırmak ve geleceğe de hem ekonomik anlamda, hem de siyasi anlamda belki de en demokratik toplum olmasını sağlamaktır. Çünkü yapılacak bütün seçimlerde bugün temsilci gibi gözüken üyelerin de çok kısa zaman içerisinde beş, altı yıl sonra öyle inanıyorum ki onlar da normal üye potansiyeline geçecekler ve o zaman Türkiye'de bir, iki milyon üyeyle seçimler yapılacak."

Türkiye'de hiçbir parti ya da kurumun Fenerbahçe kadar demokratik olmadığını savunan Yıldırım, konuşmasına şöyle tamamladı:

"İlk defa Fenerbahçe kendi taraftarına dayanmış bir şekilde seçimlerini yapacak bu seçimlerde kendini idare edecek olan insanları seçecektir. Bunun yanında da ekonomik olarak güçlenerek Fenerbahçe'nin borçları sıfırlanacaktır. Bugün sıkıntılarını çekmiş olduğumuz amatör şubedeki gelişimi daha da ileri götüreceğiz. Bunun için her yeri geziyoruz ve her yerde söylüyoruz. Edirne'ye daha sık geleceğiz ve sporcularımızı getireceğiz. Tek isteğimiz Edirne'de Fenerbahçe'ye gönül verenlerin açmış olduğumuz projelere sizlerin üye olmasıdır. Sahip çıkmanızı bekliyoruz. Bundan birkaç gün önce bir toplantıda da söyledim. Artık ben bir dönem daha başkanlık yapacağım ondan sonra yapmayacağım. Bunu da her yerde söylüyorum. Bu kulübe sahip çıkın. Bu son kaleyi kimseye teslim etmeyin. Kulübünüze muhakkak üye olun."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Fenerbahçe'nin kente bir tesis kazandırmak istediğini söyledi.

Ellerinden gelen desteği vereceklerini dile getiren Gürkan, "Tabi burada Edirnelilere de görev düşüyor. Ben üye oldum, şimdi sıra sizlerde" dedi.

Tanıtım etkinliğine, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı oyuncuları ve çok sayıda taraftar katıldı.

Gürkan, başkan Yıldırım'a Edirnekari tablo hediye etti. Başkan Yıldırım da belediye başkanına 22 numaralı üzerinde "Recep Gürkan" yazılı Fenerbahçe forması verdi.