İSTANBUL 

Türkiye'nin en gelişmiş çocuk hastanesi, en ileri biyomedikal araştırma ve geliştirme parkı ile ekolojik binalar, çalışma ve sosyal alanlarını barındıracak Bio İstanbul, Başakşehir'deki satış ofisinde düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantıda konuşma yaptı.

Bulaşıcı olmayan hastalıkların insanlığın en önemli sağlık sorunları arasına girmeye başladığını anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: 
"Diyabet, hipertansiyon, kronik kalp hastalıkları, yaşlanma ve yavaş yavaş ortopedik problemler, bu alana girmeye başlıyor. Bu alanı, erken ve dünyaya örnek projeler geliştirebileceğimiz alan olarak değerlendiriyoruz. Özellikle yaşlılık ile ilgili projeleri önümüzdeki süreçte,  değerli muhataplarımızla daha farklı beyin fırtınaları yaparak paylaşacağız. Farklı farklı projeleri birlikte üretmeyi ve Türkiye'nin de bu anlamda öncülük yapmasını arzu ediyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. 
Türkiye, Bio İstanbul Projesi ile sağlık hizmeti sunumu standardını bir basamak daha örnek ülkeler seviyesine taşımayı başaracaktır. Benzer bir projeyi önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Anadolu yakasında da yapmayı planlıyoruz." 

BCDco CEO'su ve Bio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad, projenin yaklaşık 2,2 milyar dolara mal olacağını bildirdi.