BURSA - PTT 1. Lig'i ikinci sırada tamamlayarak bir üst lige yükselen Balıkesirspor'un "beyaz saçlı prens" lakaplı teknik direktörü İsmail Ertekin, kariyerine Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu da eklemeyi hedefliyor.

Ligde sezonun sona ermesinin ardından memleketi Bursa'ya gelen Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesirspor ile Spor Toto 2. Lig ve PTT 1. Lig'de üst üste iki yıl şampiyonluk yaşayarak büyük bir tarihi zafere imza attıklarını söyledi.

Kırmızı-beyazlı kulüpteki görevine 1,5 yıl önce başladığını hatırlatan Ertekin, "56 maçta takımımızın başında kaldık. Bu 56 maç süresince her iki ligde de hiç 4'üncü sıranın altına düşmedik. Takım olarak, kent olarak başarıya inandık ve bunu da gerçekleştirdik" dedi.

Ertekin, özellikle PTT 1. Lig'e yükseldiklerinde kendisine "Bu sezon hedefiniz nedir?" diye sorulduğunda, "Bunu futbolcular belirleyecek" yanıtını verdiğini anlattı.

Sezonun ilk 5 maçını kazanıp iyi bir çıkış yakaladıklarını anımsatan Ertekin, şöyle devam etti:

"İlk 5 maçın ardından 'Biz bu işi yapabiliriz' duygusu en üst düzeye çıktı. İlk yarı için 36 puan hedeflemiştim. İlk yarıyı 35 puanda tamamladık. Ara transfer döneminde kadromuza dahil edilen oyuncularımız da kısa sürede adapte olup takıma katkı koydu. Sonuç olarak kıt kaynaklarla zor şartlar altında inanılmaz bir şampiyonluk yaşadık. 'Rambolar' diye hitap ettiğim oyuncularımın hakikaten hepsi birer Rambo. Çünkü bu kadar zor şartlara inanılmaz derecede uyum sağladılar. Teknik heyet olarak sadece yol gösterici olduk. Yönetim kurulumuz da elinden geldiği kadar arkamızda tüm çabasını sarf etti. Son 4 maçta ise şehirde herkes birden ayağa kalktı ve bu işin olabileceğine, bu ligde şampiyon olabileceğimize inandı. Sonunda bu işi başardığımız için de hem kendi adıma hem de Balıkesir halkı ve Balıkesirspor camiası adına inanılmaz sevinçliyim. Geriye bakıyorum ve hakikaten zor bir işi becerdiğimizi düşünüyorum. Burada hiç mütevazi olmayacağım, kendimle ve teknik ekibimle gurur duyuyorum."

Süper Lig hariç tüm liglerde şampiyonluk sevinci

Şampiyonluğun ardından Balıkesir'de olduğu gibi Bursa'da da ilgi gördüğünü vurgulayan Ertekin, bundan gurur duyduğunu dile getirdi.

Balıkesirspor ile sözleşmesinin sona erdiğini ve gelecek sezonla ilgili kararını henüz vermediğini bildiren Ertekin, "Balıkesirspor'da genel kurul süreci var. Seçimden sonra gelecek yönetim, bizimle çalışmak isterse tabloyu ortaya koyarız. Uygun bir çalışma ortamı olursa çalışabiliriz ama olmazsa da yapılacak bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

Ertekin, 1996 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerinde şimdiye kadar Spor Toto Süper Lig dışında tüm liglerde şampiyonluk sevinci yaşadığını belirtti.

Spor Toto 3. Lig'de Turgutluspor ve Bandırmaspor, Spor Toto 2. Lig ve PTT 1. Lig'de ise Balıkesirspor'un başında şampiyonluklar yaşadığını ifade eden Ertekin, şunları kaydetti:

"Teknik direktör olarak Spor Toto Süper Lig dışında tüm liglerde şampiyonluk sevinci yaşadım. Onu da gerçekleştirebilirsem asıl mutluluğu o zaman yaşayacağım. Her ligde şampiyonluk yaşamak çok güzel bir olur. Tabii bu çok kolay değil. Türkiye'de Süper Lig şampiyonu olmak zor. Şampiyonluklar, İstanbul'un üç büyük takımının hegemonyası altında ama bunu kıran bir Trabzonspor, bir de Bursaspor oldu. Böyle bir takımda çalışabilirsem ve bunu da becerebilirsem sanırım meslek hayatımda dünyanın en güzel mutluluğunu yaşamış olacağım."

En karamsar olduğu an

Ertekin, Balıkesirspor'da bu sezon en büyük karamsarlığı, bitime iki hafta kala Kahramanmaraşspor maçında yaşadığını bildirdi.

Bu müsabakanın 80'inci dakikasına 1-0 yenik girdiklerini anımsatan Ertekin, şöyle konuştu:

"Karşılaşmanın 80'inci dakikasında 1-0 yenik olduğumuzdan ötürü 'Demek ki kaderimiz buymuş' demiştim ancak son 3 dakikada kaderimiz değişti. Mağlup olduğumuz Karşıyaka maçında penaltı kaçıran Burak Çalık'ı, Kahramanmaraşspor maçının 70'inci dakikasında oyuna almıştım. Burak, 86'ncı dakikada bir gol attırdı, 89'uncu dakikada da bir gol attı. Şükürler olsun ki bu karşılaşmadan sonra da sahamızda şampiyonluk maçına çıktık ve sonrasında ipi göğüsledik. Böyle de ilginç bir anımız oldu. Bir şeylere güveniyorsanız, inanıyorsanız, sonunda kazanan da siz oluyorsunuz; tabii çalışırsanız. Balıkesirspor'da bu başarıyı, yönetim, teknik heyet ve futbolcular, aynı şeyi düşünerek, bütünlükle sağladık."

İsmail Ertekin, Balıkesirspor'da yaşadığı şampiyonluğun ardından adının Bursaspor ile anılmasından da büyük onur duyduğunu dile getirdi.

Bursalı ve Bursasporlu olduğunu, bunu her yerde söylemekten gurur duyduğunu anlatan Ertekin, "Bursaspor'dan teklif gelirse bizim de çalışabileceğimiz bir ortam oluşursa seve seve kabul ederim. Her Bursalı teknik adam gibi ben de çalışmak isterim ama şartların uygun olması, bizi talep etmeleri gerekiyor. Böyle bir talep olursa onu da o zaman düşünürüz" ifadesini kullandı.