İSTANBUL - Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan duyuruda, "Fenerbahçe Kulübü'nün, vicdan sahibi herkesin görebileceği, tüm sporseverlerin gözleri önünde cereyan eden derbi maçtaki spor ve ahlak dışı olayları örtmek amacıyla yapmış olduğu açıklama, kulübümüzü kendi seviyelerine çekme, asıl konudan uzaklaştırma gayreti taşımaktadır" denildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün şike soruşturması sürecinde yürüttüğü, "Adalete fener yak" organizasyonuna göndermede bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"(Adalete fener yak) diyen bir kurumu yönetenlerin, adaletsizliklerin arkasına sığınması, adaleti 'kazanmak' sanması, Türk futbolunun kanayan yarasının gün yüzüne çıkmasıdır. Türk futbol ailesinin tüm paydaşlarının hem fikir olduğu şekilde, futbolumuza zarar veren bu zihniyete prim verecek şekilde cevap vermeyeceğiz ve o seviyeye asla inmeyeceğiz. Ancak futbolumuzdan bu zihniyet ve seviyenin temizlenmesi mücadelemize, aynı kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla sunarız."