Siyah-beyazlı takımın UEFA Avrupa Ligi'nde Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu ile deplasmanda oynadığı maç öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Fikret Orman, geride kalan sezonun ikinci yarısında 1-0 kaybettikleri Fenerbahçe derbisindeki yönetimiyle sert eleştirilerinin hedefi olan Fırat Aydınus'un, yeniden maçlarında görevlendirilmesini değerlendirdi.

"Şimdi UEFA Avrupa Ligi maçımız var ve hafta sonu ligde oynanacak maçla alakalı konuşmak istemiyorum" diyen Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama şunu da bütün kamuoyunun bilmesini isterim. Beşiktaş, Türkiye’nin en eski, en köklü camiası. Bizde bunun ağırlığı ile kulübü yönetmeye çalışıyoruz. Şu anda da yeni bir Merkez Hakem Kurulu (MHK) geldi. Biz MHK ile alakalı iyi niyetli olduğumuz ve kendilerini takip edeceğimizi söylemiştik. MHK'nın tüm atamalarını yakından takip ediyoruz. Ben ve arkadaşlarım, bunların alt satırını okuyabilecek tecrübedeyiz. İnşallah yanılıyorumdur. Temennim budur ama sahada centilmence oyun oynanan bir lig olmasını temenni ediyorum. Ben de umarım o alt satırlarda yanılıyorumdur. Alt satır sözlerimi dinleyenler anlarlar."

Fırat Aydınus atamasına itirazları olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine Orman, "Umarım düşüncelerimde yanılırım. İtirazımız da olmayacak. Atama yapılmış ve Fırat Aydınus’ta tecrübesi belli olan bir hakem. Sadece Beşiktaş maçıyla alakalı konuşmak istemiyorum. Yapılan tüm atamalarla alakalı izlemedeyiz. Bunun arkasındaki niyetler, inşallah benim düşündüğüm niyetler değildir diye ümit ediyorum" yanıtını verdi.