İSTANBUL - Beşiktaş ile Medicana Sivasspor, Süper Lig'de yarın 21. kez karşılaşacak.

İki takım arasında geride kalan 20 lig maçında Beşiktaş 9, Sivasspor 6 galibiyet aldı, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Beşiktaş'ın 24 golüne, Sivasspor 21 golle yanıt verdi.

Geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde, Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda yapılan maçı siyah-beyazlı ekip 3-2 kazandı. İkinci yarıda Sivas'taki müsabakadan da siyah-beyazlılar 1-0 galip ayrıldı.

Sivasspor deplasmanda üstün

Taraflar arasında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde oynanan lig maçlarında konuk Sivasspor'un üstünlüğü bulunuyor.

Siyah-beyazlılar, 9'u İstanbul'da, sonuncusu Ankara'da olmak üzere ev sahibi olduğu 10 lig maçında Sivasspor'u sadece 3 kez yenebilirken, 4'ünü yitirdi, 3'ünde berabere kaldı.

Beşiktaş'ın ev sahipliğindeki maçlarda her iki takım da 13 gol attı.

Ligde 9 maçtır kaybetmiyor

Beşiktaş, ligde yaptığı son 9 maçı da kaybetmedi

Bu sezonki tek yenilgisini 2. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Trabzonspor karşısında 2-1'lik skorla alan siyah-beyazlı ekip, daha sonra yaptığı 9 lig karşılaşmasında 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Ligde en uzun süredir yenilmeyen takım konumunda bulunan siyah-beyazlılar, söz konusu mücadelelerde rakip fileleri 22 kez havalandırıp, kalesinde ise 8 gol gördü.

3 futbolcu ceza sınırında

Medicana Sivasspor maçı öncesi Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde üçer sarı kartı bulunan Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal, Medicana Sivasspor karşısında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.

Beşiktaş, ligin 13. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak.

İki takım arasında geçen sezon oynanan maçlarda Beşiktaş, rakibini sahasında 3-2, deplasmanda ise 1-0'lık skorlarla mağlup etmişti.