Kartal zirveyi kaptırdı​

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Eskişehirspor ile yaptığı karşılaşmada sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

ESKİŞEHİR

15. dakikada Sosa'nın kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı sert vuruşta, top direğinin üzerinden auta çıktı.

17. dakikada Mustafa Pektemek'in pasında Eskişehirspor ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un, sert ve düzgün şutunda kaleci Boffin, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

18. dakikada Eskişehirspor golü buldu. Kamil Çörekçi'nin sağ kanattan Beşiktaş ceza sahasına yaptığı ortada topu iyi kontrol eden Mori, şutunu çekti. Kaleci Cenk Gönen'i geçen topu Kaan Kanak tamamladı: 1-0

 29. dakikada Sosa, Olcay Şahan'ın pasında kaleci Boffin ile karşı karşıya kaldı. Sosa'nın yerden şutunda kaleci Boffin, topu ayağıyla çeldi.

36. dakikada Causic'in sağ kanattan ortasında,Beşiktaş ceza sahasında müsait durumda bulunan Serdar Özkan'ın kafa vuruşunda, top kale direğinin yanında auta çıktı.

44. dakikada Beşiktaş beraberlik golüne çok yaklaştı. Olcay Şahan'ın ceza sahasında yaptığı vuruşta, kale çizgisi üzerindeki Kamil Çörekçi'nin göğsüne çarpan top, tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

49. dakikada Lawal, yaklaşık 35 metre sürdüğü topla Beşiktaş ceza sahasına girdi. Lawal'ın şutunda kaleci Cenk Gönen, topu kornere çeldi.

51. dakikada Kaan Kanak'ın sağ kanattan Beşiktaş ceza sahasına doğru kullandığı serbest atışta, topu iyi yükselen Diego'nun kafa vuruşunda, kaleci Cenk Gönen'in güçlükle çeldiği meşin yuvarlak üst direğine çarptı.

70. dakikada Kaan Kanak'ın sağ kanattan kullandığı serbest atışta, Beşiktaş ceza sahası içindeki Mori'nin kafa vuruşunda kaleci Cenk Gönen, topu güçlükle kornere çeldi. 

Eskişehirspor, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

"Kazanmak için gereken enerjiyi ortaya koyamadık"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Eskişehirspor'u tebrik ederek, "Kazanmayı hak ettiler" değerlendirmesinde bulundu.

Maça iyi başladıklarını ve pozisyonlar bulduklarını anlatan Bilic, şansız bir şekilde geriye düştüklerini dile getirdi.

Bilic, ikinci yarı yorgunluk belirtilerinin ortaya çıktığına işaret ederek, "Maç öncesinde bu senaryoyu öngörebiliyorduk. Liverpool deplasmanından sonra en zor deplasman maçına çıktık. Bu zor koşullarda kazanmak için gereken enerjiyi ortaya koyamadık" diye konuştu.

Maçı kaybetmelerinin nedeninin rotasyon olmadığını savunan Bilic, şunları kaydetti:

"Maçı kaybettiğimiz için bir teknik direktörün bazı yanlış seçimler yaptığını söyleyebilirsiniz. Bugünkü maçı kaybetmemizin nedeni rotasyon değil. Bu akşam oyuncularla ilgili yaptığımız değişikliklerin sebebi rotasyon değildi. Liverpool maçından oynamayan, süre alamayan bazı oyuncuları kullandık. Takımın buradaki seviyesini ve direncini mümkün olduğu kadar yüksek tutabilmekti."

"Galibiyeti hak ettik"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe ise futbolcularının Beşiktaş karşısında gösterdiği performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karşılaşmada boyunca mücadele edip, her türlü savaşı verdiklerini belirten Skibbe, şunları ifade etti:

"İkinci yarıda çok iyi kontrataklara çıkıp, onları iyi değerlendirmeye çalıştık. Bu galibiyeti hak ettik. Takımın performansından ziyade taraftarlarımız gösterdi performans mükemmeldi. Taraftarımız takımının ve şehrinin arkasında duruyor. Taraftarlarımız bugün oynadığımız gibi futbol sergilememizi istiyor. Aynı dilekleri ben de arzuluyorum."