Spor Toto Süper Final Şampiyonluk grubu ilk hafta maçında Beşiktaş'ı 2-0 yenen Galatasaray, şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümeyi sürdürdü.
     Oldukça gergin geçen ve saha olaylarının yaşandığı karşılaşmayı Melo ve Aydın'ın golleriyle kazanmasını bilen sarı-kırmızılılar, puanını 42'ye çıkardı.
     En yakın rakibi Fenerbahçe'nin dün Trabzonspor'u 2-0 yenmesinin ardından büyük önem taşıyan Beşiktaş derbisini 3 puanla kapatan ''Cim-bom'', 5 puanlık farkını korumasını bildi.
    
     -Büyük maç kaybetmiyor-


     Derbi maçta Beşiktaş'ı yenmeyi başaran Galatasaray, bu sezon Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı maç kaybetmeme performansını devam ettirdi.
     Normal sezonda rakiplerine karşı 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan sarı-kırmızılıların, maç sonuçları şöyle oldu:

Beşiktaş-Galatasaray....: 0-0
      Galatasaray-Fenerbahçe..: 3-1
      Trabzonspor-Galatasaray.: 0-3
      Galatasaray-Beşiktaş....: 3-2
      Fenerbahçe-Galatasaray..: 2-2
      Galatasaray-Trabzonspor.: 1-1
      Beşiktaş-Gaalatasaray...: 0-2

-Derbilerde ilk deplasman zaferi-

Galatasaray'ın Fiyapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş'a karşı aldığı galibiyet, bu sezon ''Üç Büyükler'' arasındaki derbi maçlardaki ilk deplasman galibiyeti oldu.
     Normal sezonda birbirlerine karşı yaptıkları maçlarda dış sahada hiçbir takım karşılaşma kazanamazken, sarı-kırmızılılar bu istatistiği bozmayı başardı.

-Ligde 12 maçtır yenilmiyor-

Galatasaray, Beşiktaş galibiyetiyle bu sezon yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı.
     Ligde en son 23. haftadaki Bursaspor maçını yitiren ''Cim Bom'', daha sonra oynadığı 12 maçtan 9 galibiyet ve 3 beraberlik çıkardı.

-Muslera rekorunu geliştiriyor-

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, bir sezonda en çok maçta kalesini gole kapatma rekorunu Beşiktaş karşısında geliştirdi.
     Normal sezonda 90 dakika sahada kaldığı 16 lig maçında gol yemeyerek, Claudio Taffarel ve Faryd Mondrangon'u geride bırakıp rekor kıran Muslera, Beşiktaş maçında da gol yemeyerek rekorunu 17 maça yükseltti.

-Melo golle döndü-

Kavga ettikleri gerekçesiyle takım arkadaşı Albert Riera ile birlikte kadro dışı bırakılan ve Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçları öncesi bu cezası kaldırılan Felipe Melo, sergilediği performansla ne kadar önemli bir isim olduğunu bir kez daha gösterdi.
     Maçın 26. dakikasında attığı golle takımını 1-0 öne geçiren Felipe Melo, bu sezonki 11. golüne de imza atmış oldu.
     Öte yandan, Melo ile birlikte yeniden takıma dönen Albert Riera da bu akşamki performansıyla beğeni topladı.

-Aydın, 2. golünü attı-

Maçın ikinci yarısında oyuna giren sarı-kırmızılı futbolcu Aydın Yılmaz, çok şık bir golle kaleci Rüştü Reçber'i avlarken, bu sezonki gol sayısını da 2'ye yükseltti.
     Daha önce deplasmanda yapılan Sivasspor maçında gol üreten Aydın, Beşiktaş karşısında hem takımının, hem de bu sezon kendisinin ikinci golünü kaydetmiş oldu.

-Galatasaray'da gelenek sürüyor-

Galatasaray'ın normal sezonda ilk golü attığı ve ilk yarılarını önde bitirdiği maçları kazanma geleneği, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Beşiktaş maçında da devam etti.
     Sarı-kırmızılı ekip, normal sezonda ilk golü bulduğu 22 karşılaşmanın 21'inde 3 puanı hanesine yazdırmayı başarırken, ilk yarısını önde bitirdiği 16 karşılaşmanın da tamamından galibiyetle ayrılmıştı.