UEFA Avrupa Ligi finalinde Portekiz'in Benfica takımını 2-1 yenerek mutlu sona ulaşan Chelsea'nin teknik direktörü Rafael Benitez, çok güzel bir gece yaşadıklarını belirterek, kupayı kazandıkları için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Benitez, ilk yarıda iyi bir futbol ortaya koyamadıklarını ama ikinci devre Benfica'ya karşı daha iyi oynadıklarını dile getirdi. Oyuncularının bu sezon çok iyi bir mücadele sergilediğine değinen İspanyol teknik adam, futbolcularıyla gurur duyduğunu kaydetti.
Benitez, özellikle ilk yarıda etkili bir futbol oynayan, başarılı bir teknik direktör ve iyi futbolculara sahip Benfica'nın çok iyi bir takım olduğunu da sözlerine ekledi.
Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus ise yenilmelerine rağmen takımının ortaya koyduğu futboldan memnun olduğunu söyledi. Benfica'nın Amsterdam'da final oynamasını "gurur verici" diye nitelendiren Jesus, oyunun büyük bölümünde etkili tarafın kendileri olduğunu ifade etti.
Maçın genelinde iyi organize olup Chelsea'dan daha üstün bir oyun oynadıklarını ifade eden Jesus, uzatma dakikalarında yedikleri golle elendikleri için üzüntü duyduğunu vurguladı. Futbolun adaletsiz olabileceğinin altını çizen Jesus, "Bu yüzden takımımı suçlayamam, çok güzel oynadılar" dedi.
Jesus, Portekiz Ligi'nde iddialarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.