LOS ANGELES - İngiliz futbolcu David Beckham, Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) Kupası'nın, Los Angeles Galaxy formasıyla çıkacağı son maç olduğunu söyledi.

MLS takımlarından Los Angeles Galaxy'de top koşturan İngiliz futbolcu David Beckham, takımının 1 Aralık'ta Houston Dynamo ile oynayacağı MLS Kupası maçında Los Angeles Galaxy formasını son defa giyeceğini açıkladı. Beckham, açıklamasında Los Angeles Galaxy ile harika günler geçirdiğini belirterek, ''Futbolculuk kariyerime son vermeden önce yapmak istediğim son bir görevim daha var. Bunu, ligle olan ilişkimin sonlanması olarak görmüyorum'' diye konuştu.

Açıklamada Beckham'ın, ''Burada bulunduğum sürede, futbolun giderek popülerleştiğini gördüm. Kupalar kazandığım için şanslıyım. Ancak asıl önemli olan Los Angeles ve ABD'de gittiğim her yerde taraftarların beni harika biçimde karşılamasıydı. Futbol potansiyelinin fazla olduğu bu güzel ülkede, her zaman futbolun gelişiminin parçası olmak istiyorum'' ifadeleri yer aldı.
37 yaşındaki Beckham, bu açıklamasıyla henüz emekli olmayacağını gösterse de bir sonraki hamlesinin ne olduğu konusunda ipucu vermedi.

Profesyonel kariyerine 12 yaşında Manchester United ile başlayan Beckham, dünya çapında ünlenmiş ve 2003 ile 2007 yılları arasında Real Madrid için mücadele etmişti. 115 kez giydiği İngiltere formasıyla 3 Dünya Kupası deneyimi yaşayan Beckham'ın, yıllık gelirinin yaklaşık 40 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.