BAYBURT - Bayburt Grup İl Özel İdare Gençlik ve Spor Teknik Direktörü Bahattin Güneş, yaptığı açıklamada, futbolun profesyonelce bir iş olduğunu, Fenerbahçe maçına da diğer maçlarda olduğu gibi aynı ciddiyetle baktıklarını belirtti.

Bayburt halkına iyi bir maç izlettirmek istediklerini anlatan Güneş, "Bir tiyatro, sinema gibi izleyenlere seyir zevki tattırmak, onları mutlu etmek istiyoruz. 'Fenerbahçe'yi yeneceğiz' veya 'yenileceğiz' diye bu maça bakmıyoruz. Futbola tutkusu çok üst düzey olan taraftarlarımıza bu ambiyansı yaşatmak için buradayız" diye konuştu.

Güneş, şehirdeTrabzonsporlu, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı oyuncuların bulunduğunu dile getirerek, herkesin tutacağı takımda özgür olduğunu ancak burada öncelikli amacın Bayburtspor olduğunu söyledi.

Yöre insanının takımına sahip çıktığını dile getiren Güneş, "Önemli olan sakatlanmadan, kavga ve dövüşün olmadığı bir ortamda iki güzide takımın da burada maç oynayıp taraftarını mutlu etmesi. Biz bu olayı yaşamak istiyoruz. Çünkü şehir de buna kilitlenmiş. Bayburt’un da böyle bir maça çok ihtiyacı vardı. Fenerbahçeliler de Bayburt’u hakikaten gelip gördükleri zaman buradan çok mutlu ayrılacaktır" dedi.

"Trabzonsporluyum ama şu anda Bayburtspor ön planda"

Trabzonsporlu olduğunu belirten Güneş, Trabzon'un büyüyüp futbol oynadığı bir şehir olduğunu ama şu anda Bayburtspor'un kendisi için ilk plandaki takım olduğunu kaydetti.

Güneş, takımdaki futbolcuların genç olduğunu dile getirerek, "Fenerbahçe’yi, oradaki ağabeylerini televizyondan seyredip onlara nasıl ulaşabilirim derken şu anda rakip olacaklar ama bence hiçbir farkı da olmayacak. Çünkü mücadele eden kazanıyor. Kazananlar hep mücadele edip kazanıyorlar. Bu oyuncular da bu anlayış içerisinde zaten tabi ki heyecan olacak içlerinde onu biliyorum ama bir o kadar da mutlu olacaklar" ifadesini kullandı.

"Geceleri, Fenerbahçe'ye atacağım golü düşünüyorum"

Forvet oyuncusu Orçun Selduman ise kendi yaşındaki oyuncular için Fenerbahçe ile karşılaşmalarının çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti. 

Rakipleri karşısında kendilerini göstermeye çalışacaklarını anlatan Selduman, "En iyi şekilde Bayburt’u, buradaki insanları, misafirperverliğimizi Türk futbol kamuoyuna göstermeye çalışacağız. Fenerbahçe’yi en iyi şekilde ağırlayıp puansız göndermeye çalışacağız" dedi.

Selduman, televizyondan izledikleri futbolcularla birebir oynama fırsatı bulacaklarına işaret ederek, Alves ve Egemen'le karşılıklı oynamayı çok istediğini anlattı.

Diego Ribes’ı da görmeyi çok istediğini belirten Selduman, "Çünkü geçen sene Diego Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’ya gol atmış bir futbolcu ve yarın bu sahada bize karşı oynayabilir. Onu izlemek onunla karşılıklı oynamak bizim için müthiş bir haz olabilir" şeklinde konuştu.

Selduman, elinden geldiğince takıma katkı yapmaya çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Galatasaray alt yapısından yetişme bir futbolcuyum. Fenerbahçe’ye karşı alt liglerde oynama fırsatı buldum. Tabi eşim, dostum, arkadaşlarım herkes Fenerbahçe’ye gol atmamı istiyor, ben de çok istiyorum. Ayvalıkgücü maçı bittikten sonra geceleri yatarken Fenerbehçe maçında atabileceğim golü veya golleri düşünmeye başladım. Büyük bir ihtimalle takım halinde çok büyük bir sevince ulaşırız."

"Bayburt'un büyük çoğunluğu Fenerbahçeli"

Oyunculardan Yunus Emre Eserdi ise bu karşılaşmanın özel maçlardan biri olduğunu vurgulayarak, Fenerbahçe gibi bir takımla oynamanın herkese nasip olmadığını söyledi.

Bunun kendilerine nasip olduğu için Allah’a şükrettiklerini dile getiren Eserdi, "İnşallah da burada Fenerbahçe’yi en iyi şekilde ağırlayıp, güzel bir skor alıp taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası maçlarının sürprize açık olduğunu belirten Eserdi, şöyle konuştu:

"Alt lig takımları bir üst lig takımlarına daha iyi motive oluyor. Biz de Fenerbahçe’ye karşı iyi motive olacağız. Yani ben şunun garantisini verebilirim, yarın burada çok  iyi mücadele edecek bir takım olacak. Bunun garantisini veriyorum. İnşallah güzel bir sürpriz yaparız bütün Türkiye’ye ismimizi duyururuz"

Eserdi, takımda 4 büyükleri tutan futbolcuların bulunduğunu anlatarak, "Ama bu maçın Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı yok. Bütün takım dört gözle bu maçı bekliyor. Bayburt şehrinin de büyük çoğunluğu Fenerbahçeli ama bu maçta Fenerbahçe'yi değil Bayburtspor’u tutacaklar" dedi.