KONYA - Dünya Karate Federasyonu'nun müsabakalarda başörtüsünü serbest bırakmasının ardından Türkiye'yi 40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda temsil edecek Selva Nur'un hedefi, başörtüsüyle yarışan ilk Avrupa şampiyonu olmak.

Gaziantep Özel Mutafoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Selva Nur Akkurt (17), baba sporu karateye küçük yaşta başladığını, karate salonlarında büyüdüğünü söyledi.

Son 3 yıldır Türkiye şampiyonu olduğunu ve birçok şampiyonada dereceler elde ettiğini ifade eden Akkurt, geçen yıl düzenlenen Avrupa şampiyonasında, şampiyonluğu son maçta rakibine kaptırdığını dile getirdi.
Akkurt, Karate Federasyonu'nun da destekleriyle Dünya Karate Federasyonu'nun aldığı başörtüsü serbestisi kararının çok önemli olduğunu belirtti.

Artık maçlarda başörtülü mücadele edebileceğini vurgulayan Akkurt, şunları kaydetti:
''Geçen yıl başım açık olarak şampiyonaya katılmak zorunda kaldım. Başörtüsü ile mücadele edebileceğimi duyunca çok mutlu oldum. Bu yıl daha iddialı olduğumu düşünüyorum. Hedefim tabii ki Avrupa şampiyonluğu. İddialıyım, kürsüde yerimi alacağım. Bu şekilde manevi anlamda kendimi daha iyi hissediyorum. Bu kararın alınmasında federasyon başkanımızın çalışmaları çok etkili oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum.''