ANKARA - A Milli Futbol Takımı'nı 10 yıl sonra konuk etmeye hazırlanan başkentli futbolseverler, dünya yıldızı Zlatan İbrahimovic'i izleyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

A Milli Futbol Takımı'nın 5 Mart Çarşamba günü İsveç ile oynayacağı hazırlık maçı Türkiye'nin 10 yıl aradan sonra Ankara'da yapacağı ilk karşılaşma özelliğini taşıyor. En son Türkiye ile Moldova arasında oynanan ve 2-0 ay-yıldızlıların üstünlüğüyle biten maça evsahipliği yapan başkentlilerin milli takım hasreti 10 yıl sonra dinecek.

Ankaralı futbolseverler, uzun süren bekleyişinin karşılığında ise dünyaca ünlü yıldız futbolcu İbrahimovic'i izleyerek tarihi bir ana tanıklık edecek.

Malmö'de başladı

Bosna Hersek asıllı İsveçli golcü kariyerine 1999 yılında Malmö'de başladı. Malmö formasıyla 40 maçta 16 gol atan İbrahimovic, başarılı performansının ardından birçok efsane futbolcu yetiştiren Hollanda'nın Ajax takımına transfer oldu. 2003-2004 sezonunda Ajax'la ilk lig şampiyonluğunu yaşayan dünya yıldızı, golleriyle Juventus'un dikkatini çekmeyi başardı. 

Juventus'un yolunu tuttu

Juventus ekibiyle Serie A'da 89 maçta 29 gol kaydeden Zlatan, ikinci sezonunda lig şampiyonluğu kupasını kaldırdı. Ancak Juventus'un şampiyonluk kupası şike yapıldığı gerekçesiyle geri alındı ve bir alt lige düşürüldü.

İbrahimovic, bunun üzerine Serie A'nın bir diğer güçlü ekibi Inter ile anlaştı. Inter, ezeli rakibinin bir alt lige düşmesiyle üç sezon üst üste lig şampiyonu olurken, İbrahimovic de 113 maçta 66 kez fileleri havalandırarak, 69 milyon avro bonservis bedeliyle Barcelona'ya katıldı.

Guardiola ile ters düştü

İbrahimovic, Katalan ekibinde ise istediği performansı sahaya yansıtamadı. İsveçli futbolcu, Barcelona'da kaldığı bir sezonda gündeme sık sık teknik direktör Pep Guardiola ile yaşadığı sorunlarla geldi.

Bu gelişmelerin ardından tekrar İtalya'ya dönen İbrahimovic, bu kez Milan'ın başarısı için ter döktü. 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarını Milan'da geçiren yıldız oyuncu, burada 85 maça çıktı ve 56 golle takımına katkı sağladı. Milan ile de Serie A şampiyonluğuna ulaşan yıldız oyuncu, kariyerine bir de İtalya Süper Kupası'nı ekledi.

İbrahimovic PSG'de

"İbra"nın son durağı ise Fransa'nın Paris Saint Germain (PSG) ekibi oldu. Yıllık 14 milyon avro bedelle Fransız temsilcisine imza atan 32 yaşındaki futbolcu, Paris Saint Germain formasıyla ilk sezonunda lig şampiyonluğu yaşarken, aynı sezon Fransa'da "yılın en iyi oyuncusu" seçildi. İbrahimovic, Paris Saint German formasıyla şu ana kadar 82 maçta 72 gol kaydetme başarısı gösterdi.

Puskas Ödülü'nün sahibi

PSG'de futbol hayatını sürdüren İbrahimovic, son olarak yılın en iyi golüne verilen 2013 Puskas Ödülü'nün sahibi oldu. 

İbrahimovic, İsveç Milli Takımı ile İngiltere'ye yaklaşık 30 metreden attığı müthiş rövaşata golüyle, diğer adaylar Neymar ve Nemanja Matic'i geride bırakarak bu ödülü koleksiyonuna ekledi.

Tek eksik "dev kupa

"İbra", Barcelona, Milan ve İnter gibi takımlarda oynasa da henüz UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıramadı. Bu sezon Fransız ekibiyle Şampiyonlar Ligi'nde 10 gol atan İsveçli golcü, "dev kupa" özlemini giderme konusunda ne kadar iddialı olduğunu ortaya koydu.

İbrahimovic, PSG'nin Bayer Leverkusen'i 4-0 yenerek çeyrek final yolunda büyük avantaj elde ettiği 2. tur ilk maçında da iki kez gol sevinci yaşadı.  

Dünyaca ünlü futbolcu ayrıca Paris Saint Germain'in, grup aşamasında Anderlecht'i deplasmanda 5-0 yendiği karşılaşmada 4 gol atarak turnuvada bir maçta bu gol sayısına ulaşan 10. futbolcu oldu.

Milli takımın yıldızı

Zlatan İbrahimovic, forma giydiği tüm takımların olduğu gibi İsveç Milli Takımı'nın da yıldız ismi durumunda.

İsveçli futbolseverlerin en önemli gol umudu olan 1,95 metre boyundaki "İbra", adeta takımın lider oyuncusu konumunda. İsveç ile 96 maça çıkan İbrahimovic, 48 kez rakip ağları havalandırdı.