ŞANLIURFA

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS)  Fenerbahçe ve Beşiktaş kararına ilişkin, "Birinin ayağının sürçmesinden diğeri memnuniyet duyabilir ama şu günlerde yaşanan problemin esasında en fazla sorun oluşturduğu kurum Türk futboludur. Dolayısıyla problemlerin en kısa sürede çözümü arzu ve temennimizdir" dedi.

Kentteki temaslarını sürdüren Kılıç, Şanlıurfaspor tesislerini gezdikten sonra Valiliği ziyaret etti. Basın mensuplarının CAS'ın Fenerbahçe ve Beşiktaş kararını sorması üzerine Kılıç, tüzel kişiliklerine sahip olan kurumların kendi haklarını arama ve takip etme selayetine sahip olduğunu belirtti. 

Davaların kendisinin bakanlık dönemi öncesinde başladığını anımsatan Kılıç, bu sürecin politik gündemin enstrümanı haline gelmemesi gerektiğini söyledi. Kulüplerin haklarını sonuna kadar arayacağını vurgulayan Kılıç, "Hak arayışını sonuna kadar devam edecekler ve niyahayetinde ortaya çıkacak tabloya göre hareket edilecektir" şeklinde konuştu. 

Kuraların bugün çekildiğini hatırlatan Kılıç,Türk takımlarına başarılar diledi. 

Tuttuğu takımın rengine aldırış etmeksizin sahaya çıkan Türk takımlarını desteklediğini anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Benim bu konudaki yaklaşımım bellidir. Yabancılarla olan maçlarımızdaki hissiyatımızın milli takım müsabakaların hissiyatıyla bire bir aynı olması lazım. Sahadaki Galatasaray ise Galatasaraylıyız, Fenerbahçe ise Fenerbahçeliyiz, Beşiktaş ise Beşiktaşlıyız, Trabzonspor ise Trabzonsporluyuz burada bir tereddüt yok. O nedenle herkesin olayları bu çerçevede değerlendirmesi lazım. Birinin ayağının sürçmesinden diğeri memnuniyet duyabilir ama şu günlerde yaşanan problemin esasında en fazla sorun oluşturduğu kurum Türk futboludur. Dolayısıyla problemlerin en kısa sürede çözümü arzu ve temennimizdir."