KAYSERİ - Babasının zorlamasıyla başladığı  tekvandoda gelecek vaat eden sporcular arasında gösterilen Esra Özdoğan, son olarak Üniversiteler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, başarısına bir yenisini daha ekledi.

Yay-Tan-Say Kulübü'nde spor yaşamını sürdüren 20 yaşındaki  Özdoğan milli takım antrenörleri Arzu Tan Sayan ve Yavuz Sayan tarafından çalıştırılıyor.

Tekvandoya 4 yıl önce babasının zorlamasıyla başladığını anlatan Özdoğan, "Hiç gitmek istemiyordum, babam çok ısrar etti. Çekiniyordum. Sonuçta vurmalı bir spor diye görüyordum. Tekvandonun bir kıza yakışmayacağını düşünüyordum. Canımın yanmasından korkuyordum. Ama tekvandoya başlayınca çok cazip geldi, sevmeye başladım" diye konuştu.

Sporun yanında eğitime de önem verdiğini vurgulayan Özdoğan, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde okuduğunu ifade etti.

Hedefi dünya şampiyonu olmak

Çok çalışarak, hedeflerine ulaştığını belirten Özdoğan, şunları kaydetti:

"Haftada 5 gün güç, teknik, kondisyona yönelik çalışmalar yapıyoruz. Geçen sene Kayseri'ye taşındık Arzu ve Yavuz hocamla tanıştım. Geçen sene ümitlerde 73 kiloda türkiye şampiyonu oldum. Çok çalışarak milli oldum. Yurt dışı kamp ve şampiyonalara katıldım. Milli takıma girdim, ülkemi yurt dışında temsil etmek gurur verici. Bu sene de Kahramanmaraş'ta yapılan Üniversiteler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda 62 kiloda Türkiye şampiyonu oldum."

Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil etmeyi istediğini, bunun için çok çalıştığını kaydeden Özdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sene Çin'de yapılacak Dünya Şampiyonası'nda vatanımı, Türk halkını alacağım başarılı sonuçlarla gururlandırmak istiyorum. İstiklal Marşı'mızı okutup, Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak istiyorum. amacım ilk önce dünya ardından da olimpiyat şampiyonluğu. Bunun için gece gündüz demeden çok yoğun bir şekilde çalışıyorum."

Antrenör Arzu Tan Sayan ise "2 yıldır beraber çalışıyoruz, Esra çok yetenekli ve azimli. Bunun sonucunda da başarılar gelmeye başladı. Son katıldığı şampiyonada rakiplerini farklı ve rahat yenerek gelecek için umut verdi. Daha da iyi olacak" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de geleceğinin çok parlak olacağına inandıkları genç sporcuya her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.