ANTALYA

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 1988 yılında başheplivanlığı elde eden ve bir yıl sonra beyin tümörü nedeniyle hayatını kaybeden Recep Gürbüz'ün oğlu Ali Gürbüz, babasının bıraktığı altın kemeri ikinci defa Antalya'ya getirmenin heyecanını yaşıyor.
Antalyalı başpehlivan Ali Gürbüz'ün babası Recep Gürbüz, 1988 yılındaki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde o dönemin ünlü pehlivanı Recep Kılıç'ı yenerek Antalya'ya ilk altın kemeri getiren başpehlivan oldu. Altın kemerin yıllarca sahibi olması beklenen Recep Gürbüz'e aynı yıl beyin tümörü teşhisi konuldu. Gürbüz, başpehlivanlık sevincini bir yıl yaşadıktan sonra bir daha Kırkpınar çayırına çıkamadan 26 yaşındayken hayatını kaybetti.


''Başpehlivan kızı, eşi ve annesiyim''
Antalyalı başpehlivan Mehmet Öztürk'ün kızı ve Ali Gürbüz'ün annesi olan Hatice Gürbüz, eşinin 25 sene önce başpehlivan olduğunu, o gün eşiyle yaşadığı mutluluğun aynısını oğluyla da yaşadığını kaydetti. Eşinden sonra hiç Kırkpınar'a gitmediğini ancak oğluyla 5-6 senedir Edirne'ye gittiğini belirten Hatice Gürbüz, ''Hep bugünleri hayal ettim. Ali küçüklüğünden bu yana hep güreşin içindeydi. Hedefi babasının emanetini Antalya'ya getirmekti ve bunu başardı. Bu acımızı hafifletiyor. Ali güreşirken babasının yanımızda olduğunu ve bir yerlerden bizi izlediğini hissettim'' diye konuştu.