ŞANLIURFA - Avrupa Bilek Güreşi şampiyonluğu ve dünya ikincilikleri bulunan edebiyat öğretmeni Mehmet Ali Üzül, Türkiye şampiyonu oğluyla Haziran ayında Bulgaristan'da yapılacak Avrupa şampiyonasına hazırlanıyor.

Mehmet Ali Üzül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2001 yılında başladığı bilek güreşinde çok çalışarak Türkiye'nin yanı sıra uluslararası şampiyonalarda da başarılı olduğunu söyledi.

Kariyerinde 13 kez milli takım adına Avrupa ve dünya şampiyonalarında mücadele ettiğini belirten Üzül, 3 Avrupa şampiyonluğu ve 2 dünya ikinciliği bulunduğunu ifade etti.

Bilek güreşinde çok sayıda Şanlıurfalı genci yetiştirerek, milli takıma kadar yükselmelerini sağladığını aktaran Üzül, şöyle konuştu:

"Bu ayın başında Antalya'da düzenlenen Türkiye şampiyonasında sporcularımız 2 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı. Dereceye giren 7 sporcumuz, Bulgaristan'da 1-7 Haziran'da düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda hem ülkemizi hem de Şanlıurfa'yı temsil etme hakkı kazandı. Oğlum Türkiye şampiyonu, yeğenim de dünya üçüncüsü oldu. Madalya kazanan bütün sporcularım için seviniyorum ama bu yıl 2 Türkiye şampiyonluğu kazanan oğlumla gurur duydum."

Oğlu Muhammed Ferman ile yeğeni Ramazan Üzül'ün kendi istekleriyle bilek güreşi sporuna başladığını vurgulayan Üzül, oğlunun Avrupa şampiyonasında da favori isimler arasında yer aldığını dile getirdi.

Hazırlıklarını, vücut geliştirme Avrupa şampiyonu Metin Çaycı'ya ait spor salonunda ücretsiz sürdürdüklerini aktaran Üzül, "Şanlıurfalı sporcular adına kendisine teşekkür ediyoruz. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na Şanlıurfa'dan 7 sporcumuz katılacak ancak bunlardan ilk ikisinin masraflarını devlet karşılıyor. Diğer 5 sporcumuzun şampiyonaya katılabilmesi için Şanlıurfalı iş adamı ve yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.

Hem babası, hem antrenörü

Muhammed Ferman Üzül de (18) bilek güreşi sporuna 2011 yılında babasının yanında başladığını belirterek, 2012'de kolunun kırılması üzerine bir süre ara verdiğini söyledi.

İyileşmesinin ardından çok çalışarak 2 Türkiye şampiyonluğu kazandığını belirten Üzül, Antalya'da düzenlenen şampiyonada Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçildiğini ifade etti.

Şampiyonadan gençlerde sol kolda Türkiye şampiyonu, sağ kolda Türkiye ikincisi, büyüklerde ise sağ kolda üçüncü olarak 3 madalya aldığını dile getiren Üzül, "Bulgaristan'da düzenlenecek turnuvada başarılı olarak Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Beni çalıştıran ve aynı zamanda babam olan Mehmet Ali Üzül hocama teşekkür ediyorum. Üzerimde çok emeği var. Aynı zamanda tüm ailem ve akrabalarım da benim başarılı olmam için çok dua etti, hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.