İSTANBUL

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Futbolda şike" davasında, tüm suçlardan beraat etmesini, taraftarlar coşkuyla kutladı. 

Davanın son duruşmasının yapıldığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelen çok sayıda sarı-lacivertli taraftar, tezahüratlar yaparak, yaklaşık 4 saat mahkeme kararının açıklanmasını bekledi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı adliye önünde taraftarlar için yer ayrıldı. Davada tüm sanıklara gelen beraat kararının duyulması üzerine 200'e yakın taraftar büyük bir coşku yaşadı.

Meşaleler yakan ve Aziz Yıldırım lehine tezahüratlar yapan taraftarlar uzun süre adliyenin önünde bekledi. Başkan Yıldırım'ın adliyeden ayrılmasıyla taraftarlar da dağıldı. 

Mosturoğlu: "Adalet yerini buldu"

Aziz Yıldırım gibi bütün suçlardan beraat eden Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu, mahkemenin kararıyla ilgili, "Adalet yerini buldu" değerlendirmesini yaptı. 

Mosturoğlu, adliyenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada kendilerine destek veren taraftara teşekkür ederek, "Adalet yerini buldu. Herkese, tüm Fenerbahçelilere teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından bu dava çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

"Tazminat davası açılacak mı?" yönündeki sorulara ise Mosturoğlu, "Bunu konuşacak zamanımız var" cevabını verdi.

15 Ekim'de basın toplantısı

Kulüpten yapılan açıklamada, Aziz Yıldırım ve yöneticilerin 15 Ekim Perşembe günü basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek toplantı saat 13.00'te başlayacak.