ANKARA

Paris Saint Germain (PSG), Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) bitimine 8 hafta kala ipi göğüsleyerek "Fransa liginde şampiyonluğu en erken garantileyen kulüp" unvanını alsa da Avrupa'nın en büyük 5 ligi arasındaki İspanya (La Liga), İngiltere (Premier Lig), Almanya (Bundesliga) ve İtalya'daki (Serie A) mücadele devam ediyor.

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, La Liga ve İspanya Kral Kupası'nda mutlu sona ulaşan Barcelona'nın, 30. hafta sonunda 9 puan farkla lider götürdüğü lig, 33. haftada adeta yeniden başladı. Bu süreçte Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Atletico Madrid'e elenen Katalan ekibi, ligde de üst üste 3. yenilgisini aldı.

Böylece La Liga'da son 5 haftaya girilirken, puanını 76'ya çıkaran Atletico Madrid, Barcelona'yı yakaladı. 75 puan toplayan Real Madrid ise gol averajıyla Atletico'nun önünde liderliğini sürdüren Barcelona ile arasındaki farkı bir puana indirdi.

Leicester City tarih yazmak üzere

İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri yönetiminde, beklentilerin üstünde bir performans sergileyen Leicester City, 132 yıllık tarihinin ilk şampiyonluğuna adım adım ilerliyor.

Leicester City, ligin 33. haftasında Vardy'nin 56. dakikada kırmızı kart gördüğü West Ham United maçının 90+5'inci dakikasında bir puanı kurtardı. Fakat Tottenham, İngiliz futbolunun yeni harika çocuğu Harry Kane'in gol sayısını 24'e yükselttiği maçta Stoke City'yi 4-0 yenerek son 4 hafta öncesinde farkı 5 puana indirdi.

Guardiola, Bayern Münih'ten şampiyon olarak ayrılmak peşinde

Gelecek sezon İngiliz kulübü Manchester City'nin başına geçecek İspanyol teknik direktör Pep Guardiola, Bayern Münih'in başında arka arkaya 3'üncü Bundesliga şampiyonluğuna çok yakın.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de yarı finale çıkan Bayern, ligin bitimine 4 hafta kalan en yakın takipçisi Borussia Dortmund'un 7 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Bayern Münih, 31. haftada konuk olacağı Hertha Berlin'i yenmesi ve Dortmund'un Stuttgart deplasmanından puansız ayrılması durumunda, üst üste 4'üncü, tarihindeki 26'ncı lig şampiyonluğunu ilan edecek.

Juventus, art arda 5. şampiyonluğa çok yakın

Juventus, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih'e elenmesinin ardından tüm dikkatini, Serie A şampiyonluğuna verdi. Son 5 haftaya 2. sıradaki Napoli'nin 9 puan önünde giren Juventus, büyük bir sürpriz yaşanmaması halinde arka arkaya 5'inci, toplamda 32. lig şampiyonluğuna çok yaklaştı.