İSTANBUL

THY Avrupa Ligi Top 16 Turu E Grubu 3. maçında Anadolu Efes, sahasında Darüşşafaka Doğuş'u 84-71 yendi.

Maçın en skorer ismi Darüşşafaka Doğuş forması giyen Wilbekin 20 ile olurken, Anadolu Efes formasıyla 15 sayı kaydeden Granger galibiyette önemli rol oynadı.

Bu sonucun ardından Anadolu Efes gruptaki ikinci galibiyetini elde ederken, Darüşşafaka Doğuş üçüncü mağlubiyetini aldı.

"Bu maçta oyunu daha iyi kontrol ettik ve daha iyi savunma yaptık"

THY Avrupa Ligi Top 16 Turu E Grubu 3. maçında sahasında Darüşşafaka Doğuş'u 84-71 yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Dusan Ivkovic, karşılarında çok güçlü bir rakip olduğunu ve çok zor bir maç geçirdiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ivkovic, Spor Toto Süper Lig'de oynadıkları Darüşşafaka Doğuş maçından daha farklı bir maç olduğunu vurgulayarak, "Bu maçta oyunu daha iyi kontrol ettik ve daha iyi savunma yaptık. İlk yarıda Darüşşafaka Doğuş'un 27 sayı bulmasına imkan verdik. Bu bizim savunmamızın ne kadar iyi olduğuna işaret. Maçın ilk yarısında boş atışları değerlendiremedik" değerlendirmesinde bulundu.

"Güçlü bir ekibe karşı kaybettik"

Darüşşafaka Doğuş başantrenörü Oktay Mahmuti, maç öncesi Harangody'nin yaşadığı sakatlığın ve Mehmet Yağmur'u rotasyonda kullanamamalarının kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Değişik bölümlerde rakiplerine direnç gösterdiklerini dile getiren Mahmuti, "Neticede yüksek hedefleri olan güçlü bir ekibe karşı kaybettik. İlk yarıda çok fazla hücum ribauntu verdik. Rakibimiz ilk yarıda 9 hücum ribauntu alırken, biz 14 savunma ribauntu alabildik. Bu bizim kolay sayı bulmamızı engelledi" ifadelerini kullandı.