MADRİD - İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 26. haftasında Atletico Madrid, Valencia ile 1-1 berabere kaldı.

Vicente Calderon Stadı'nda oynanan maçta Atletico Madrid, 33. dakikada Koke ile 1-0 öne geçerken, Valencia'nın beraberlik golü 79. dakikada Mustafi'den geldi.

71. dakikada Atletico Madrid'den Tiago'nun şutu direkten döndü.

Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren iki takımdan Valencia, karşılaşma sonunda beraberliğe sevinen taraf oldu. Atletico Madrid'de ilk 11'de sahaya çıkan milli futbolcu Arda Turan, maç sonuna kadar oynadı.  

Öte yandan Atletico'da sarı kart cezalısı durumuna düşen Hırvat futbolcu Mario Mandzukiç ve Brezilyalı Guilherme Siqueira gelecek hafta deplasmandaki Espanyol maçında forma giyemeyecek.

Alınan sonuçla Atletico Madrid puanını 56'ya çıkarıp üçüncü sıradaki yerini korurken, Valencia ise 54 puan ile dördüncülükte kaldı. 

Şampiyonluk yarışında 2 puan kaybeden Atletico, liderlik koltuğuna yükselen Barcelona'nın 7, ikinciliğe düşen Real Madrid'in de 6 puan gerisinde 26. haftayı tamamladı.

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'nin sezon başından bu yana sürekli olarak "direkt rakiplerimiz" diye altını çizdiği Sevilla ve Valencia ile art arda oynadıkları iki maçtan da beraberlikle ayrılması dikkati çekti.