İSTANBUL

Aysal, LİG TV'ye verdiği röportajda, Türk Telekom Arena'da bazı eksikliklerin olduğunu, Galatasaray Kulübü'nün birçok biriminin burada hizmet verdiğini belirterek, ''Hem fiziki hem idari hem teknik hem de ekonomik olarak bizim bu statta başka bir takım ile beraber bir ortak yapı içine girmemiz mümkün değil'' dedi.
Türk Telekom Arena'nın Galatasaray Kulübü'nün eski yapılanmasından farklı bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Aysal, ''Bizim bütün personelimiz, ofislerimiz, televizyonumuz, basın yayın sistemimiz, güvenliğimiz orada. Loca sistemimiz tamamıyla satılmış durumda.  Bir de Beşiktaş'ın maçları eklendiği vakit fiziki olarak bu stadın kullanımı imkansız hale gelecek. Yani hem fiziki hem idari hem teknik hem de ekonomik olarak bizim bu statta başka bir takım ile beraber bir ortak yapı içine girmemiz mümkün değil" dedi.
Aysal, geçen sezon Melo'ya ücreti konusunda fazla bonkör davrandıklarını anlatarak, ''Bugün hem Melo'dan hem de Juventus'tan biraz indirimler talep ettik. Onun müzakeresi biraz zaman aldı. Tabi Melo'nun tatilde olması haberleşmede bizi biraz zorladı. Ama geldiğimiz nokta ümit verici. Ama Juventus'un da başka şansları var. Başka takımlarla da bu konuyu görüşüyor. Tahmin ediyorum önümüzdeki 24 saat içinde Melo'nun durumu netleşir. Kendisine verdiğimiz süre yarın akşam bitiyor'' diye konuştu.

Hedef Şampiyonlar Ligi'nde içinde olduğumuz gruptan çıkmak
Aysal, uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
''Bunu yeni bir başlangıç olarak görüyorum. Ama bunu bir programa, bir takvime bağlamak zorundayız. Benim kafamda bu takvim var. Bunun daha iyisini yapabilirsek ne mutlu, ama ben bu sene Şampiyonlar Ligi'nde içinde olduğumuz gruptan çıkmayı başarı sayacağım. İlk hedef bu, ama ondan sonra her sene bir etabı atlayarak, bu gelişimi hepimizin izlemesini istiyorum. Birden bire 'şampiyon oluruz'' gibi bir söylem içine girmek hem yanlış olur hem de takımın dengesini bozabilir. Bunu bir program dahilinde görmek lazım ve sürekliliği yakalamak lazım. Kalıcı olmak lazım.''

Arshavin ile bir ilgimiz yok
Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, İngiltere'nin Arsenal takımında forma giyen Rus oyuncu Andrei Arshavin ile ilgilenmediklerini dile getirerek, ''Arshavin, geçen sezon ilgilendiğimiz bir oyuncuydu. Bu sene öyle bir ilgimiz yok. Oussama Assaidi ilgilendiğimiz bir oyuncu. Birincisi genç olması ilgimizi çekiyor. İkincisi çok kabiliyetli, kaliteli bir oyuncu. Şu anda müzakere halindeyiz. Alper Potuk da ilgi sahamızda olan bir oyuncu'' dedi.

Şu an olay bizde değil, Hamit'in elinde
Hamit'e tekliflerini en üst düzeyde yaptıklarını kaydeden Aysal, ''Gelecek sezon Hamit Altıntop'u sarı-kırmızılı forma altında görebilecek miyiz?'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:
''Hepimiz bunu çok istiyoruz. Ama Hamit'in de Galatasaray'dan biraz daha fazla istemesi lazım. Galatasaray arzu edilmesi gereken, seksi bir kulüp. Oraya dahil olmak için de Hamit'in biraz gayret etmesi gerekir. Şu an olay bizde değil, Hamit'in elinde. Biz kendi yönümüzden her türlü pozitif işareti verdik. Tekliflerimizi en yukarı düzeyde yaptık. Hamit'in bu kararı alması gerekiyor.''

Sabri'nin karar alması gerekiyor
Sözleşmesi sona eren takım kaptanlarından Sabri Sarıoğlu ile ilgili soruyu da yanıtlayan Aysal, şunları ifade etti:
''Büyük takımların kaptanları artık o camiaya mal olmuş isimlerdir ve kulübe bağlılıkları parayla falan ölçülmez. Onlar kendilerini müesseseye ne kadar bağlı hissederlerse, müessese o kadar fazla içinde tutar. Orada bazen 100 bin lira 200 bin lira pazarlık için bu ilişkiler gevşememeli. Sabri'nin önümüzdeki günlerde kalıp kalmayacağı yönünde bir karar alması gerekiyor. Ama her oyuncunun da en iyi bedeli ödeyecek kulübü tercih etme hakkı var.''