MADRİD

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Almanya Milli Futbol Takımı'nın hazırlık maçında dizinden sakatlanan ve tedavisinin 6 ay sürmesi beklenen Sami Khedira'nın yerini dolduracak bir kadroya sahip olduklarını söyledi.

Ancelotti, ''Benim Noel ağacım'' adlı kitabının tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Khedira'nın Real Madrid'de çok önemli bir futbolcu olduğunu, sakatlığından dolayı da önlerinde yerine bir oyuncu koymak ya da oyun sistemini değiştirmek gibi iki seçenek bulunduğunu belirten Ancelotti, ''Takımı değiştirmek gibi bir fikrimiz yok. Bu mevkide oynayan çok fazla futbolcumuz olmasa da Casemiro gibi iyi durumda olan futbolcularımız var. Bir çözüm düşünmem gerekiyor'' değerlendirmesinde bulundu.

İtalyan teknik adam ayrıca, ''Zaman itibarıyla en iyisi o. Tek sebebim bu'' diyerek FIFA Altın Top ödülüne bir kez daha Cristiano Ronaldo'yu favori gösterirken, Portekizli futbolcunun ödül törenine gidip gitmeyeceğine kendisinin karar vereceğini söyledi.

Ancelotti, Real Madrid'e geliş serüvenini ise şöyle anlattı:

''Buraya geliş için başkan Florentino Perez ile ilk kez 2006 veya 2007'de konuştum. Uzun zamandır bir gün Real Madrid'i çalıştırmayı düşünüyordum. Bu yüzden geldiğim ilk gün benim için çok özel oldu. Özellikle kupaların olduğu salona girişim. Hiçbir zaman 9 tane Avrupa kupasını yanyana görmemiştim ve bir eksik olduğunu düşünmek çok da zor değil. 10. kupayı kazandırmak elbetteki büyük bir hedef ve mükemmel bir motivasyon''.