İSTANBUL - Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nde yarın Barcelona ile oynayacağı Top 16 turu E Grubu 8. hafta maçıyla birlikte Avrupa Ligi'nde 250. maçına çıkacak.

Lacivert-beyazlılar, 37 yıllık tarihindeki ulusal ve uluslararası başarılarına yarınki Barcelona sınavıyla birlikte Avrupa Ligi'nde 250 maç oynayan ilk Türk takımı unvanını da ekleyecek.

Profesyonel spor dalları içinde Türkiye'yi Avrupa kupalarında en çok temsil eden takımlardan birisi olan Anadolu Efes, Avrupa Ligi tarihinde Barcelona, Laboral Kutxa, Olympiakos, CSKA Moskova, Panathinaikos ve Maccabi Electra'nın ardından bu başarıya ulaşan 7. ekip olacak.

Lacivert-beyazlılar, 2001-2002 sezonundan itibaren katıldığı Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonunda oynadığı karşılaşmalarda 131 galibiyet, 118 yenilgi aldı.

Özel maça kutlama

Avrupa Ligi'ndeki 250. maçı için özel bir logo hazırlayan ve özel maç biletleri basan Anadolu Efes, ayrıca karşılaşmadan önce ve maç sırasında sürpriz etkinliklerle bu tarihi geceyi kutlayacak.

Bu önemli ve tarihi maçta ayrıca, ocak ayı içerisinde Avrupa Ligi'ndeki 200. maçına çıkan ve bunu gerçekleştiren ilk Türk basketbolcu olan Kerem Gönlüm ile Barcelona maçıyla birlikte Avrupa Ligi'ndeki 100. maçını oynayacak olan Semih Erden’e ödülleri takdim edilecek.

Avrupa'da 498. sınav

Anadolu Efes,  Barcelona ile oynayacağı Top 16 turu E Grubu 8. hafta maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 498. karşılaşmasına çıkacak.

Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 497 maçın 288'ini kazandı, 209'unda salondan yenilgiyle ayrıldı.

Öte yandan Anadolu Efes, başantrenör Oktay Mahmuti'nin yerine göreve getirilen Yunan teknik adam Vaggelis Aggelou ile Avrupa kupalarında 8. maçına çıkacak. Lacivert-beyazlılar, yeni teknik adamıyla Avrupa'da oynadığı 7 maçtan 2'sini kazanabildi.