İSTANBUL

Galatasaray TV'de açıklamalarda bulunan İtalyan teknik adam, geride kalan iki haftada yeterince oyuncuları tanıma fırsatı olmadığını belirterek, "En son oynadığımız maçın ardından hepsi milli takımlarına gitti. Ancak bugün tam takım olarak toplanma şansımız olacak. Dolayısıyla kolay 1-2 hafta değildi ama daha iyi olacak" dedi.

Milli maç arasında kalan oyuncularla çalışabildiğini kaydeden Mancini, "Hem çalışarak durumumuzu ileri taşımak, hem ligde farkı kapatmak, hem de Şampiyonlar Ligi’nde maçlarımızı kazanmak gibi hedeflerimiz var. Biz ve oyuncularımız konsantre olarak gerekeni yapacağız. Ligde şu anda puan durumuna bakmayalım. Yerimizi kontrol etmek için aralık ayı sonunu bekleyelim. Şampiyonlar Ligi çok farklı bir mücadele. Orada her maçı tek tek düşünmek gerekiyor. Şimdi, Kopenhag ile oynayacağımız ilk maçı düşünüyoruz. Bu kulvarda hiçbir şekilde üst üste oynayacağınız iki karşılaşmanın da kolay olacağını düşünmemelisiniz" ifadelerini kullandı.

"Hücum ve defans arasında denge olması lazım"

Roberto Mancini, bir teknik adam için en zorunun, sezon öncesi hazırlığını dahi yapmadığı bir takımı devralmak olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Amacım, güzel, ofansif ve kazanmaya oynayan ama defans yapmasını da bilen bir takım olacaktır. Hücum ve defans arasında denge olması lazım. Günümüz futbolunda da bu işler böyle. Benim daha önce çalıştırdığım Inter'de de Manchester City'de de bunu görebilirsiniz. Çok gol atan ama az gol yiyen takımlardı. Çünkü yediğiniz gol fazlalaşınca, kazanmanız zorlaşıyor. Bu şekilde bir takımı ortaya çıkarabilmek 1-2 haftalık iş değil, zamana ihtiyaç var."

Sneijder, Drogba ve Burak değerlendirmesi

İtalyan çalıştırıcı, Galatasaray takımının önemli isimleri Wesley Sneijder, Didier Drogba ve Burak Yılmaz'dan övgüyle bahsetti.

Sneijder'in Galatasaray'a uzun süre maç oynamadığı bir dönemin ardından geldiğini hatırlatan Mancini, "Dolayısıyla toparlaması kolay değil. Ben geldikten sonra da bir kas problemi vardı. Torino'da her halükarda, ne olursa olsun oynamak istedi. Fiziksel olarak yüzde yüz hazır değildi ama yine de fena oynamadı. Zamana ihtiyacı var, toparlanacak. Ben onun nasıl bir oyuncu olduğunu biliyorum. Inter'den de biliyorum ki fark yaratan bir oyuncu. Fiziksel olarak tam hazır hale geldiğinde herkes görecek zaten" diye konuştu.

Burak Yılmaz için de "Çok önemli ve kusursuz bir golcü" ifadelerini kullanan İtalyan çalıştırıcı, "Milli takımdaki maçını izlerken biraz üzüldüm. Çünkü işler kötüye gidince biraz morali bozulabiliyor ama böyle durumlarda güçlü olmak lazım. İşler iyiye giderken herkes güçlü olabilir. Burak daha genç, önünde daha çok zamanı var. Kendini daha da geliştirecek ama şu anda çok çok iyi bir golcü" değerlendirmesinde bulundu.

"Transfer konusu sonra"


Roberto Mancini, takıma transfer konusunun gündeme gelmesinin öncesinde yapacakları birçok iş olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Şu anda takımı bir araya getirip, birlikte kompakt bir şekilde oyun oynamaya konsantre olmuş durumdayız. Ligde kaybetmiş olduğumuz puanlar var, bunları kapatmaya çalışmamız lazım. Şampiyonlar Ligi'nde önümüz açık, puanlarımızı kazanarak devam etmemiz lazım. Bu süre zarfında oyuncularımı ve takımı tanıyacağım. Ondan sonra oyuncuya ihtiyacımız olup olmadığı gündeme gelecek. Yabancı kuralı da gözden kaçırılmaması gereken bir konu. Bu kuralın değişip değişmemesi de ne isteyip ne istemeyeceğimi belirleyecek. Şu an odak noktamız, kaybedilen puanları toparlamaya çalışıp, Şampiyonlar Ligi’nde yola devam etmek. Daha sonra başkan ile bir araya gelip transfer görüşmeleri mutlaka yapılacaktır."