MADRİD

Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo, son dönemlerde tartışma konusu olan, dünyanın en iyi futbolcusuna verilecek FIFA Ballon D'Or (Altın Top) ödülünü alma saplantısının olmadığını söyledi.

Ronaldo, İspanya'da lösemili çocuklara kan bağışı için katıldığı bir radyo programında soruları yanıtladı.

Altın Top ödülünü kazanırsa, yapacağı kutlamaya lösemili çocukları da davet edeceğini hatırlatan Ronaldo, ''Aslında Altın Top'u çok fazla düşünmüyorum, törene gidip gitmeyeceğimi söyleyemem. Bir şey söylememeyi tercih ediyorum, bunun kararı sadece bana bağlı değil'' dedi.

Portekiz Milli Takımı'nın, Real Madrid'in ve kendisinin çok iyi bir dönemde olduğunu savunan Ronaldo, ''Bir seviyeye çıktıktan sonra onu aşmak çok zor olabilir ama ben her zaman daha iyi olabileceğimi düşünüyorum. Belki de şu anda çok daha formdayım ve kariyerimin en iyi dönemlerini geçiriyor olabilirim'' diye konuştu.

Real Madrid'de 5. sezonunu geçiren Ronaldo, sözlerine şöyle devam etti:
''Başlarda Bernabeu halkına nasıl davranacağımı bilmiyordum çünkü çok özeller ve diğer ülkelerden farklı bir kültürleri var. Gerçeği söylemek gerekirse ilk yıllarda sahada kendimi onlarla özdeşleşmiş hissetmiyordum. Ancak daha sonra hata yapanın onlar değil, ben de olabileceğimi anladım. Çünkü İspanyolların mantalitesi farklı. Ancak Madridlileri fethettiğin zaman sana çok büyük sevgi gösteriyorlar. Üçüncü ve dördüncü yılda saha içinde ve dışında Madrid'in ne olduğunu anlamaya başladım. Şu anda kendimi yüzde 100 mutlu bir insan hissediyorum.'' 

2017-2018 sezonu sonuna kadar Real Madrid ile sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki futbolcu, ''Çok uzun yıllar burada kalmak istiyorum. Kariyerimi burada sonlandırma arzusundayım çünkü Madrid'in ötesinde bir kulüp yok'' ifadelerini kullandı.