MADRİD

Brezilya'nın Coritiba takımında forma giyen Fenerbahçe futbol takımının eski kaptanı Alex de Souza, kulüpteki sözleşmesinin bitiminde futbolu bırakacağını açıkladı.

Coritiba'da basın toplantısı düzenleyen 36 yaşındaki futbolcu, "Vücudumdan daha çok kafam yoruldu" diyerek, özellikle hakkında çıkan haberlerden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Takımının kupa maçında elenmesinin ardından, sosyal paylaşım sitelerinde yer alan "Fubolu hemen bırakacağı" yönündeki iddiaları, "Bu olasılığı düşündüm" diyerek yalanlamayan Alex, "Ben bırakmayı düşünüyordum ve bunu bazı arkadaşlarım, ailem ve futbolcular ile konuştum. Daha sonra bu, internete düştü" dedi.

Alex, Coritiba Teknik Direktörü ile yaptığı konuşmadan sonra sezon sonuna kadar takımda kalma kararı aldığını belirterek, "Artık sonuna kadar zevkini çıkarmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Alex de Souza şöyle devam etti:

"Coritiba'ya profesyonel olmanın yanı sıra kişisel bağlılığım var. Eğer aynı durumda başka bir kulüpte olsaydım, şimdi bırakmıştım. Biliyorum ki sessiz sedasız 3 yıl daha oynayabilirim. Ama bu takımın kaptanı ve taraftarı olarak bırakma zamanı geldiğini düşünüyorum."

Cortiba Kulübü ile sözleşmesi 31 Aralık'ta sona erecek Alex, eğer o zamana kadar herhangi bir sorun olmazsa kariyerindeki son maçını 8 Aralık tarihinde Bahia takımına karşı oynayacak.

Coritiba'da 1995 yılında başladığı futbol kariyerinde 19. yılını dolduran Alex, özellikle Brezilya'da oynadığı Palmeiras (1997-2000 / 2001-2002) ve Cruziero (2002-2004) kulüpleri ile Fenerbahçe'de (2004-2012) elde ettiği başarılarla isim yapmıştı.