Ziraat Türkiye Kupası'nda Serhat Ardahanspor'u 6-0 yenerek bir üst tura yükselen bordo-mavili takımın teknik direktörü Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, birlikte oynamaya alışmanın ve bunu iyi bir şekilde yapmanın kendileri için önemli bir hedef olduğunu belirterek, "Bir oyun formatını oynamak kolay değil. Bu oyunun bazı gerçekleri var, onlardan zaman zaman uzak kalıyoruz, uygulayamıyoruz ama bunda ısrar edeceğiz. Onun için kupa maçı iyi bir pratik oldu." dedi.

"Rakibimizin ne olduğu değil, bizim ne olduğumuz önemli" diyen Yanal, "Skor benim için önemli değil. Ortaya çıkacak bazı tablolar var, onları görmek benim için daha önemli. Bu tür maçlara konsantre olmak da zor. Oynayan futbolcularımız var, forma giyemeyenler var. Onların arasından düşündüğüm oyuncuların performansını görmek açısından önemliydi." ifadesini kullandı.

Yanal, ligde zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"O mücadeleye hazır bir takım yaratmak zorundayız. Bu süreci iyi geçeceğimizi düşünüyorum çünkü aldığımız kötü sonuçları hak ettiğimizi düşünmüyorum. Mağlubiyetler ve galibiyetler tartışılmaz. Galibiyet ve mağlubiyetlerle ilgili hikayeler yazılır ama biz hikaye yazacak durumda değiliz. Biz gerçekleri oynuyoruz. Bu gerçekleri görüp takımımızı kendi hak ettiği noktanın daha ötesine getirmeye çalışacağız."