ANTALYA - Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, ülkedeki aktif spor yapanların sayısının, Avrupa'ya göre genç nüfusa sahip olunmasına rağmen ortalamaların çok altında olduğunu belirterek, "Öncelikle birinci hedefimiz altyapı yatırımlarıyla ülkemizde aktif voleybolcu sayısını artırmak ve ülkemizin bütün şehirlerine bu sporu yaymak" dedi. 

Bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Antalya'da AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mutlugil, Türk voleybolunun, dünya voleybolunda her zaman önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.

Mutlugil, organizasyon yapısı ve milli takımların aldığı sonuçlar açısından kadın voleybolunun dünya sıralamasında üst sıralarda olduğunu anımsatarak, erkek voleybolunda da her geçen gün ilerlemenin devam ettiğini vurguladı. 

Türk takımlarının plaj voleybolu yükselişi

Plaj voleybolunda ise Türk takımlarının hem dünya hem de Avrupa sıralamalarında yükselmeye başladığına dikkati çeken Mutlugil, "Önümüzdeki dönemle ilgili de bu çalışmalar hızlanacak ve daha iyi sonuçlar, belli başarılarda kalıcı sonuçlar almaya çalışacağız" diye konuştu.

Mutlugil, Türkiye Voleybol Federasyonu'nun projelerine değinerek, şunları kaydetti:

"Avrupa'daki diğer ülkelere oranladığımızda çok büyük ülkemiz ve gerçek genç nüfusumuz var ama maalesef aktif spor yapan insan sayımız, dünya ve Avrupa ortalamalarının çok altında. Öncelikle birinci hedefimiz altyapı yatırımlarıyla ülkemizde aktif voleybolcu sayısını artırmak ve ülkemizin bütün şehirlerine voleybol sporunu yaymak. Arkasından bu bize milli takımlarımızın seçim havuzlarının genişlemesi imkanını sağlayacak. Bu vesileyle de milli takımlarımızda daha üst düzey oyuncular yetiştirme imkanına kavuşacağımızı düşünüyoruz."

"Fabrika Voleybol" projesinin Antalya'da da başladığını bildiren Mutlugil, "Birçok altyapı faaliyetiyle ülkemizde aktif ve genç voleybolcu sayısını artıracağız. Onların mümkün olan en kısa sürede performans voleybolcusu olması için gerekli çalışmaları yapacağız" ifadesini kullandı.     

Mutlugil, Antalya'nın spor turizminde de önemli bir kent olduğunu anlattı. Bunun daha ileriye götürme olanakları bulunduğunu dile getiren Mutlugil, "Özel sektör, devletimizin çok büyük yatırımları var. Bunların hepsini birleştirerek, ülkemizin özellikle spor turizmi gelirini artırabiliriz. Ayrıca takımlarımızın, oyuncularımızın uluslararası birçok temas yapmasını sağlayabiliriz. Tabi ki bütün bunların neticesinde ülkemizin spor gelişimi de hızlanabilir. Bunun amacındayız" değerlendirmesinde bulundu.