İSTANBUL - Fransa'da kayak yaparken düşerek ağır yaralanan ve hala komada olan Formula 1'in eski şampiyonu Michael Schumacher'i hastanede ziyaret eden yakın arkadaşı Felipe Massa, efsane pilotun kendisine ağzını oynatarak tepki verdiğini söyledi.

Ada basınında yer alan haberlerde, Schumacher'i görmek için Grenoble'daki hastaneye giden Massa'nın, ziyaretiyle ilgili gözlemlerine yer verildi. 

Schumacher'in durumunu pozitif gördüğünü belirten Brezilyalı pilot, "Her şey normal görünüyordu. Hatta anlattıklarıma ağzını oynatarak tepkiler bile verdi. Tabii ki doktor değilim ama bana durumu olumlu gözüktü" ifadelerini kullandı.

Efsane pilotun komadan çıkacağına inandığını söyleyen Massa, "Her zaman pozitif olmaya çalışıyorum. Onunla konuştum. Ona Jerez'deki test sürüşlerinde neler yaptığımı ve yeni takımım Williams ile ilgili her şeyi anlattım. Artık uyanması gerektiğini söyledim. Schumacher çok güçlü ve harika bir insan. Yeniden uyanacağına ve hayattan tekrar zevk alacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Alman pilot Schumacher, Fransız Alplerinde, 29 Aralık 2013'te kayak yaparken düşerek başını kayaya çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Fransa'daki Grenoble Hastanesi'nde komada bulunan Schumacher'in, geride kalan haftalarda narkozu azaltılarak uyandırma sürecine geçildiği belirtilmişti.

Geçen hafta ise kazayla ilgili güvenlik ihmali olmadığı açıklanmış ve soruşturma dosyasının kapatıldığı duyurulmuştu.