İSTANBUL - Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele edecek A Milli Futbol Takımı'nda şampiyona heyecanı başladı.

A Milli Takım, 3 Eylül 2014'te Danimarka ile yapılan hazırlık maçıyla başlayan Avrupa Şampiyonası macerasında büyük heyecanın yaşanacağı futbol festivaline doğru yol alıyor.

Elemelerde A Grubu'nda İzlanda, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Letonya ve Kazakistan ile mücadele eden milli takım, iyi başlayamadığı grupta önemli bir geri dönüşe imza attı. İlk 3 maçta sadece 1 puan alabilen Türkiye, ardından yaptığı 7 grup karşılaşmasında yenilgi yüzü görmedi ve 17 puan topladı.

Grubun son maçında İzlanda'yı 13 Ekim 2015'te Konya'da Selçuk İnan'ın son dakikadaki frikik golüyle yenen ay-yıldızlı takım, 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgiyle 18 puan elde etti ve tüm grupların en iyi üçüncüsü olarak Fransa biletini cebine koydu.

Kamp Antalya'da

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarının büyük bölümünü Antalya'da gerçekleştirecek.

Spor Toto Süper Lig'in bitmesinin ardından ilk hazırlık maçını deplasmanda İngiltere ile yapan milli takım, 26 Mayıs'ta Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'nde kampa girecek.

Ay-yıldızlı takım, çalışmalarını 3 Haziran'a kadar Belek'te sürdürecek.

İki hazırlık maçı var

Türkiye, Avrupa Şampiyonası öncesinde iki hazırlık maçı daha yapacak.

Liglerin bitmesinden sonra ilk sınavını İngiltere karşısında veren A Milli Takım, ikinci hazırlık maçını Antalya kampı sırasında Karadağ ile oynayacak. 29 Mayıs'taki müsabaka Antalya Stadı'ndaki gerçekleştirilecek.

Milli takım, 3 Haziran'da Antalya kampını noktaladıktan sonra Slovenya'ya giderek, burada ev sahibi ülke ile karşılaşarak, şampiyona öncesi son provasını yapacak. Ay-yıldızlı takım, 5 Haziran'da başkent Ljubljana'da bulunan Stozice Stadı'nda oynayacağı maçın ardından Fransa'nın yolunu tutacak.

İlk maç Paris'te

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçını başkent Paris'te oynayacak.

Ay-yıldızlı ekip, 10 Haziran'daki Fransa-Romanya karşılaşmasıyla açılışı yapılacak turnuvadaki ilk maçına 12 Haziran'da çıkacak. Şampiyonada D Grubu'nda yer alan Türkiye, Paris'teki 45 bin kişi kapasiteli Parc des Princes'de Hırvatistan ile TSİ 16.00'de karşı karşıya gelecek.

Milliler, 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde müthiş bir geri dönüşle eledikleri rakibiyle kozlarını bu kez gruplarda paylaşacak.

İkinci maç için güneye inilecek

Ay-yıldızlı ekip, şampiyonadaki ikinci maçını Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde oynayacak.

A Milli Takım, ilk maçın ardından 4 gün çalıştıktan sonra turnuvadaki ikinci maçında 17 Haziran'da İspanya ile TSİ 22.00'te karşılaşacak. Fatih Terim'in öğrencileri, dünya ve Avrupa şampiyonu karşısında galibiyet arayacak.

Akdeniz kıyısındaki şehirdeki 35 bin kişi kapasiteli Nice Stadı'nda İspanya ile mücadele edecek A Milli Takım, gruptaki en zorlu sınavını verecek.

Grubun son maçı için istikamet kuzey

A Milli Takım, D Grubu'ndaki son maçını Fransa'nın kuzeyindeki Lens kentinde yapacak.

Ülkenin güneyindeki Marsilya yakınlarında kamp yapacak milliler, ilk maç için yaklaşık 850 kilometre uzaklıktaki Paris'e gidecek. Ardından kamp yaptığı otele dönecek ay-yıldızlı ekip, Nice'deki karşılaşma için yaklaşık 200 kilometre yol gidecek.

Milliler, gruptaki son karşılaşması için bu kez yaklaşık bin kilometre yol kat edecek. Lens kentindeki 35 bin kişi kapasiteli Bollaert-Delelis Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile TSİ 22.00'te karşı karşıya gelecek A Milli Takım, 21 Haziran'daki müsabaka sonunda gruptan çıkarak yoluna devam etmenin hesaplarını yapıyor.

Maç takvimi

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası öncesinde ve şampiyonada yapacağı maçların programı şöyle:

Tarih Şehir Stat Rakip Kategori
29.05.2016 Antalya Antalya Karadağ Özel
05.06.2016 Ljubljana Stozice Slovenya Özel
12.06.2016 Paris Parc des Princes Hırvatistan Avrupa Şampiyonası
17.06.2016 Nice Nice İspanya Avrupa Şampiyonası
21.06.2016 Lens Bollaert-Delelis Çek Cumhuriyeti Avrupa Şampiyonası