İSTANBUL - Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde zirveyi ilgilendiren önemli karşılaşmada, 14. haftaya ikinci sırada giren Fenerbahçe, lider VakıfBank'ı 3-0 yenerek, rakibinin 73 maçlık galibiyet serisine son verdi.

Birinci sete VakıfBank iyi başladı ve yaptığı etkili hücumlar sonrası bir anda 6-2 öne geçti. İlk teknik molayı da 8-5 önde kapatan konuk ekibin düzenini Kim ve Eda'nın etkili servislerle bozan Fenerbahçe, 8-8 ile eşitliği sağladı. İkinci teknik molayı 16-14 önde geçen Fenerbahçe, başarılı savunmasıyla ilk seti 25-22 kazandı.

İkinci setin başlangıcını yine VakıfBank yaptı ve ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Güney Koreli Kim'in smaç servisleriyle oyuna tekrar ortak olan Fenerbahçe, ikinci molaya 16-11 önde girdi. Köşelerden etkili hücumlar yaparak file üstünde üstünlük sağlayan ev sahibi ekip, bu seti de aynı skorla alarak maçta 2-0 öne geçti.

Oyundan kopmamaya çalışan VakıfBank, üçüncü sette de 5-1'lik skorla rakibin önüne geçti. Geriye düştüğü anlarda Güney Koreli oyuncusunu iyi kullanan Fenerbahçe, ikinci teknik mola sonunda 8-6 üstünlük sağlamasını bildi. İkinci teknik molayı da 16-11 önde geçen sarı-lacivertli ekip, rakibin direncini kırdı ve bu seti 25-19 kazandı. Fenerbahçe böylece, zorlu maçta büyük üstünlük kurduğu güçlü rakibini 3-0 yenmeyi başardı.

Bu skorla, sezonun ilk yarısında 3-0 yenildiği rakibinden rövanşı alan Fenerbahçe, ayrıca VakıfBank'ın resmi müsabakalardaki 73. maçlık yenilmezlik serisini de sonlandırdı. 

Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler, futbol takımı teknik direktörü Ersun Yanal ve sarı-lacivertli bazı futbolcular da izledi.