ANKARA - Ziraat Türkiye Kupası'nın grup aşamasında 5 milyon 920 bin dolar ödül dağıtıldı.

Türkiye Kupası'nda ön eleme maçlarının ardından Şampiyonlar Ligi statüsü şeklinde 32 takım 8 grupta mücadele etti.

Toplam 96 maç yapılırken, gruplarında ilk iki sıraya alan takımlar son 16 turuna yükselme başarısı gösterdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gruplarda yer alan takımlara 40 bin dolar ayak bastı parası verdi.

Grup maçlarında alınan her galibiyete 40 bin dolar, beraberliği 20 bin dolar veren TFF, son 16 turuna yükselen takımlara ayrıca 50 bin dolar ödeme yaptı. TFF'nin kasasından toplamda ise 5 milyon 920 bin dolar çıktı.  

Çaykur Rizespor hasılatta birinci

En fazla geliri F Grubu'nu lider tamamlayan Çaykur Rizespor elde etti. Grupta 4 galibiyet, 2 beraberlik alan Karadeniz temsilcisinin kasasına 290 bin dolar girdi.

Çaykur Rizespor'u 270 bin dolar kazanç sağlayan Tuzlaspor, Trabzonspor, Bursaspor, Kardemir Karabükspor ve Gençlerbirliği takip etti.

Üç büyüklerin kazancı

G Grubu'nu 4 galibiyetle lider bitiren Galatasaray ile E Grubu'nu 3 galibiyet ve 2 beraberlikle 2'nci sırada tamamlayan Fenerbahçe, kupadan şimdilik 250 bin dolar kazandı.

Çaykur Rizespor'un ardından F Grubu'ndan 3 galibiyet ve bir beraberlikle 2'nci sırada çıkan Beşiktaş ise 230 bin dolar gelir sağladı.

Maç başını kurtarmadı

Beşiktaş, grup müsabakalarında sadece 7 futbolcusuna elde ettiği gelirden daha fazla ödeme yaptı.

Kupadan 230 bin dolar kazanan siyah-beyazlı takımın kasasından Demba Ba, Tolga Zengin, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Olcay Şahan ve Serdar Kurtuluş'un maç başı ücretleri için toplam 256 bin avro çıktı.

Şampiyon 2,5 milyon dolar alacak

Çeyrek finale kalan 8 kulübe 100 bin dolar katılım bedeli ile maç başına galibiyette 150 bin dolar, beraberlikte 75 bin dolar ödenecek.

Yarı finalde 150 bin dolar garanti para alacak 4 takım, galibiyet halinde 200 bin dolar, beraberlikte ise 100 bin doları kasasına aktaracak.

Türkiye Kupası'nı kazanan takım 2 milyon 525 bin dolar, finalde kaybeden kulüp de 1 milyon 135 bin doların sahibi olacak.