İSTANBUL

Ligin ikinci haftasında sahasında Trabzonspor'a 2-1 kmağlup olan Beşiktaş, Gaziantepspor ile üç puan mücadelesi verecek. 28 Ağustos Cuma günü Kamil Ocak Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 21.15'te başlayacak. 

İki takım arasında 1979-1980 sezonunda başlayan rekabette 58 lig maçı yapıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçların 28'ini kazandı, 11'ini yitirdi, 19 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Geçen sezon Gaziantep'te yapılan maçı Beşiktaş 1-0 kazandı. Siyah-beyazlıların ev sahipliğinde Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda oynanan müsabaka ise 1-1 bitti.

Beşiktaş ile Gaziantepspor arasında Gaziantep'te yapılan lig maçlarında galibiyet sayısı bakımından siyah-beyazlı ekibin tek farkla üstünlüğü bulunuyor.

Gaziantep'teki 29 maçta siyah-beyazlılar 9, kırmızı-siyahlılar 8 galibiyet aldı, 12 maç da berabere sonuçlandı.

Beşiktaş son 12 maçtan 4'ünü kazanabildi

Beşiktaş, Gaziantepspor ile Süper Lig'de yaptığı son 12 maçtan sadece 4'ünü kazanabildi.

İki takım arasındaki son 12 lig maçından 6'sı berabere bitti, Beşiktaş 4, Gaziantepspor 2  kez galip geldi.

Beşiktaş, lig tarihinde Gaziantepspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 1996-1997 sezonunda İstanbul'daki maçta 5-1'lik sonuçla aldı.

Gaziantepspor ise en fazla 2 farklı skorlu galibiyetler alabildi.

Quaresma yok

Beşiktaş'ta, Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Ricardo Quaresma, Gaziantepspor'a karşı forma giyemeyecek.

Quaresma'nın yerine, sakatlığı nedeniyle ilk hafta forma giymeyen, ikinci haftada ise yedek kulübesinde oturmasına rağmen forma şansı bulamayan Jose Sosa'nın görev yapması bekleniyor.

Tosic takımla çalışmalara başladı

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Dusko Tosic, takımla çalışmalara başladı.

Ligin ilk haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu maçında forma giyen, ancak sakatlığı nedeniyle ikinci haftadaki Trabzonspor karşılaşmasında oynamayan Sırp futbolcu, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde Gaziantepspor karşısında takımdaki yerini alabilecek.

Siyah-beyazlılarda uzun süreli sakatlıkları bulunan Tolgay Arslan ve Veli Kavlak, Gaziantepspor karşısında görev yapamayacak.