Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenen 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası başladı.
Titanic Resort Otel'de TSSF Başkanı İnkılap Obruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilkinin de 2008 yılında Antalya'da yapıldığını hatırlatarak, bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek şampiyonaya tekrar ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduğunu söyledi.
CMAS'a üye 143 ülkeden 15'inin yönetim kurulunda bulunduğunu belirten Obruk, Türkiye'nin CMAS'ın yönetim kurulunda yer alan ülkelerden biri olmasının çok önemli olduğuna dikkati çekti.
Obruk, ''Milli sporcularımız şampiyonaya çok iyi hazırlandı ve çok iddialıyız. Çünkü son 8 yılda millilerimizin dünya ve Avrupa ikincilikleri var. Avrupa Şampiyonası'nda 6 erkek, 6 kadın olmak üzere toplam 12 sporcu ile mücadele edeceğiz. Şampiyona'da Fransa, İspanya, Yunanistan, Sırbistan, İtalya gibi ülkeler başta olmak üzere toplam 9 ülkeden 66 sporcu mücadele edecek'' diye konuştu.
Başkan Obruk, 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonası'nın iki bölüm halinde gerçekleştirileceğini ifade ederek, ilk bölüm olan Küp Apnea yarışlarının Kemer Phaselis koyunda denizde, ikinci bölüm olan Dinamik Apnea yarışlarının ise Lara'da Titanıc Resort Otel'in havuzunda yapılacağını kaydetti.
Şampiyona'nın başlama tarihinini Cumhuriyetin 89. yılının yıl dönümüne bilinçli olarak denk getirdiklerini anlatan Obruk, Antalya'nın hava şartlarının milli sporcular için elverişli olduğunu ve sporcuları alacağı iyi derecelerle sportif anlamda da bayramı kutlamak istediklerini bildirdi.
Obruk, ''Şampiyona'da TSSF ve CMAS Serbet Dalış Teknik Kurul Başkanlığını Levent Ucuzal'ın yapıyor olması çok önemli'' dedi.
Dinamik Apnea dalında serbest dalış dünya ikinciliği olan kadın milli sporcu Derya Can Pamuk ve 2008 yılında Avrupa ikincisi olan milli sporcu Bilge Çingigiray, Avrupa şampiyonu olmak için yarışacak. Sabah başlayacak şampiyona 3 Kasım'da sona erecek.