ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanlığının sporu toplumun tüm kesimlerine yayılması ve geliştirilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında tesisleşme çalışmalarını aralıksız sürdürülüyor.

Çalışmalar kapsamında, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Rize, Samsun ve Tekirdağ'da, "sporcu fabrikaları" olarak adlandırılan çok amaçlı spor salonları yaptırılacak. İstanbul'un iki yakası ile Ankara'da ise Yenimahalle ve Ümitköy de çok amaçlı spor salonları inşa edilecek.

Yüzme havuzları

Tesisleşme çalışmaları doğrultusunda Aksaray, Edirne, Niğde, Ordu, Rize ve Van'da yapımına başlanılan olimpik ölçülerdeki yüzme havuzları tamamlandı.

Amasya, Bayburt, Bingöl, Düzce, Karabük, Kilis, Mardin, Mersin, Nevşehir, Osmaniye, Yalova ve Yozgat illerindeki havuzların yapımı ise sürüyor. Tesisleşme çalışmaları kapsamında Aydın, Bilecik, Burdur, Gümüşhane, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Muğla, Samsun, Sinop ve Uşak ilerindeki olimpik havuz yapımı için ihaleye çıkıldı.

Artvin, Bartın, Bitlis, Edirne, Eskişehir, Hakkari, Iğdır, Muş, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Zonguldak'ta yapılması planlanan olimpik havuzların projeleri hazırlanıyor.

Atletizm pistleri

Aydın, Bolu ve Sivas'ta atletizm pistlerinin yapımı tamamlanırken, yapımı planlanan 13 kentteki pisttin 6'sı ihale aşamasında, 7'sinin ise proje çalışmaları sürüyor. Kahramanmaraş, Kastamonu ve Kırklareli'ndeki pistlerin yapımı da devam ediyor.