İSTANBUL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan 789 tesislik spor yatırımlarından yapımı tamamlanan 213 tesisin açılışını İstanbul'da düzenlenen törenle yaptı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından Şanlıurfa, Kilis, Aksaray, Ankara ve Samsun'a canlı bağlantı yapıldı.

Şanlıurfa'da 5 bin seyirci kapasiteli spor salonu, Kilis'te gençlik merkezi, Aksaray'da kapalı olimpik yüzme havuzu, Ankara Eryaman'da olimpik eğitim merkezi ve Samsun'da 7 bin 500 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonu'nun açılışları tek tek yapılırken, Başbakan Erdoğan'ın "Ya Allah Bismillah" demesinin ardından bu illerdeki valiler ve beraberindekiler kurdeleyi kesti.

Daha sonra Başbakan Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve törene katılan spor adamlarının bazıları kurdele keserek, toplu açılışı yaptı.

"Bizler bunu göremedik"

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada "Sadece bugün açılışını yapmakta olduğumuz tesisler dahi, bu alanda başlı başına bir hamlenin ifadesidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 150'ye yakın lisenin bahçesinde kapalı spor salonları inşa ettiğine değinerek, şunları söyledi:

"Hedef, öğrenciler, bu kapalı spor salonlarına kavuşsun. Bizler bunu göremedik. Bizler adeta bodrum katlarında beden eğitimi dersi yaptık veya dışarıda soğukta bunları yaptık ama şimdi devran değişiyor. 250 ile 10 bin arasında seyirci kapasitesine sahip tam 193 spor salonu merkezi yönetim olarak biz inşa ediyoruz. Sporcularımızın antrenmanlarını en iyi şartlarda yapabilmelerini sağlamak için 15 tane çok üniteli spor salonu yapıyoruz."

"Spor yapan, sporcu seven, sporcuyu destekleyen nesil"

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de spor yapan, sporcu seven, sporcuyu destekleyen öyle bir nesil yetiştirelim ki bu nesil bizim geleceğimizi teminat altına alsın. İşte bu nesil burada" dedi.

Türkiye, Türk gençliğinin şahsında söz konusu neslin burada olduğunu ifade eden Erdoğan, "El ele vereceğiz. Az önce Bakanımın da ifade ettiği gibi tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek geleceğe yürüyeceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" diye konuştu.

"Tarihi bir güne tanıklık ediyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirterek, "Hakkari'den İstanbul'a, Edirne'den Kars'a Türkiye'nin 81 vilayeti olimpik sportif tesislerle donatılıyor." dedi.

Toplam 5 milyar 250 milyon liralık yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı yatırım hamlesi içerisinde 789 tesis bulunuyor. Toplam 5 milyar 250 milyon liralık yatırımın öngörüldüğü projede, bugün açılan tesisler için 750 milyon lira harcandı.

Açılan tesisler arasında 3 atletizm pisti, 7 yüzme havuzu, 103 futbol sahası, 63 spor salonu, 12 gençlik merkezi ve 25 diğer spor tesisi yer alıyor.

789 spor tesisi içinde ise 267 futbol sahası, 193 spor salonu, 155 gençlik merkezi, 80 diğer branşlar, 48 yüzme havuzu, 25 stadyum, 21 atletizm pisti bulunuyor.

Törende ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Büyük Kaptan'dan Büyük Usta" başlığıyla hazırladığı sunumda, Başbakan Erdoğan'ın futbol oynadığı dönemdeki fotoğrafları büyük ekranlara yansıdı. Daha sonra Başbakan Erdoğan'ın Camialtıspor, Erokspor ve İETT'de birlikte futbol oynadığı takım arkadaşları sahneye davet edildi. Başbakan Erdoğan, eski takım arkadaşlarına hediyeler verirken, onlarla sohbet etti. Recep Tayyip Erdoğan, eski takım arkadaşlarıyla fotoğraf da çektirdi.