ANKARA - UEFA Başkanı Michel Platini, Katar'ın evsahipliğinde yapılacak 2022 FIFA Dünya Kupası'nın kış mevsiminde düzenlenmesi fikrine destek verdi.

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Platini, Katar'daki yüksek hava sıcaklığı nedeniyle turnuvanın yaz aylarında yapılmasının yanlış olduğunu yineleyerek, "Dünya Kupası nisan, mayıs ya da haziranda değil, kış aylarında düzenlenmeli. Bu kararı asıl vermesi gereken oyunculardır. Çünkü yaz aylarında 40 derece sıcaklıkta sahaya çıkacak olan onlar" değerlendirmesinde bulundu.

UEFA olarak Dünya Kupası'nın kış aylarında düzenlenmesine destek verdiklerini kaydeden Platini, "FIFA, mayıs ayında düzenlemeyi tercih ederse Şampiyonlar Ligi maç haftalarında değişiklik yapabiliriz. Yarı final ve final maçlarını haziran ayına alabiliriz. Herkesin biraz fedakarlıkta bulunması gerek. Kulüpler ve ülke federasyonları, Dünya Kupası takvimi konusunda uzlaşmalı" ifadelerini kullandı.

  FIFA Yönetim Kurulu, 3 Kasım'daki toplantısında, 2022Dünya Kupası düzenleme tarihi seçeneklerin ocak-şubat, kasım-aralık ya da mayıs olarak üçe indirildiği açıklanmıştı.