ANKARA - Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, gelecek sezon uygulanacak 14 yabancı oyuncu kontenjanının doğru kullanılmaması durumunda takımların, büyük sorunlarla karşılaşabileceğini söyledi.

Galatasaray Dergisi'ne röportaj veren Hamzaoğlu, yabancı oyuncu kuralı, transfer politikası, kulübün hedefleri ve futbolcular hakkında açıklamalarda bulundu.

Başarıyı, "kulübü maddi anlamda sıkıntıya düşürmeden ulaşılan şampiyonluk" olarak tanımlayan Hamzaoğlu, mali yapıya uygun transfer yapılması gerektiğin altını çizdi.

Hamzaoğlu, "Yoksa biz kulübü 100 milyon avro borca sokmuşuz, şampiyon olmuşsak bu benim için başarı değildir. Ben kulübümün maddi anlamda sıkıntıya girmeden yaptığı transferle şampiyonluk yaşamışsam, başarıyı yakalamışımdır ama bu duruma doğru ya da yanlış demiyorum. Bu sadece bir tercihtir" ifadelerini kullandı.

"Yıldız transfere" nasıl baktığı sorulan Hamzaoğlu, "Bizim yıldızlarımız var. Benim için takım olgusu çok önemli. Transfer yapacaksak, bize uyum sağlayabilecek, takıma değer katacak oyuncular olmalı. Bulabilirsek, takıma katarız yoksa yolumuza devam ederiz. Önemli olan takım olgusunu kaybetmeden, seviyeyi artırmak" değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaoğlu, "Gelecek sezondan 14 yabancı hakkı tanınacak. Türk futbolunu nasıl bir gelecek bekliyor?" sorusuna ise "14 yabancı hakkı güzel ama nasıl değerlendirdiğinize bağlı. Yine umarsızca para harcayıp, oynatamayacağınız oyuncular alır ve o oyunculara garanti para verirseniz bu sonunuz da olabilir" yanıtını verdi.

Takımların, akıllı hareket etmeleri halinde ise yabancı oyuncu statüsünü avantaja dönüştürebileceğine işaret eden genç teknik adam, "İhtiyacınız kadar yabancı alıp ve doğru oyuncuları transfer ederseniz, bu elinizi güçlendirir. Şu anki durumda, elinizde iyi yabancılar olabiliyor ama yabancı sınırlamasından dolayı oynatamıyorsunuz" diye yorum yaptı.