Kitap Dünyası

Can Veren Pervaneler 6

Klasik Şiirimizi milyonlara sevdiren , seminerleri , konferansları , tv programları ve internet videoları yüzbinlerce hayranı tarafından takip edilen , gönülleri fetheden divan edebiyatı üstadı Hayati İnanç , Babıali Kültür Yayıncılığı’ndan yayınlanan tamamı onlarca baskı yapan ve defalarca en çok satan kitaplar listelerinde zirveye yerleşen “Can Veren Pervaneler” serisinin altıncı kitabıyla , sevenleriyle yeniden buluşuyor. Can Veren Pervaneler 6 , her yaştan klasik şiir sevenlere hitap eden ve okuyucusuna “Kendini iyi hissettiren” müstesna bir eser. Can Veren Pervaneler 6 ile aşk ve hikmet deryasından birlikte nasiplenmeyi ümit ve arzu ediyoruz.

ARKA KAPAKTAN

Aşkın anayasası madde bir: Ayrılık!

Aşkta kavuşmak olmaz. Aşk dediğiniz şey kavuşmayı katiyen kabul

etmez.

Aşığın içi titrer, ağlar sızlar kavuşmak için.

Ama o, kavuşmanın yakınından dahi geçecek olsa, kavuşsa,kavuştuğunda yanacağını bildiğinden, kavuşulmasa derdindedir.

Ağlaması şart! Fakat ağlamanın da bir şartı var:

Ağlayacaksan, gözlerinden akan yaş bildiğimiz yaş olursa , saymam,

kabul etmem. Kan ağlaması icap eder aşığın.

Ve demelidir ki aşık;

Dünyanın tacının, tahtının saltanatının tamamını bana verseler ey

sevgili, senin köyünün çevresini terk edip de, o tacı başıma alıp,

bahtiyarlık taslamam.

Eğer aşkın kanunu yazılacaksa yeniden, zamanında yazmışlar işte!

Yeniden yazmaya ne hacet?

Amma mesele şu:

Aşk nedir?

Ve hangi aşk?

Sözlerin Diyeti

BENGİSU YAYINLARI tarafından yayınlanan Sabri Boyraz’ın Sözlerin Diyeti adlı kitabı kitapçılardaki yerini aldı. Kitap tanıtım bülteninde şu ifadelerle aktarılıyor.. Her şeyi altüst eden bir gönül yangını… Hayatı pervasız yaşayan genç bir kız…. Engelli doğan bir bebek ve hayatın gerçek yüzü…. Metal yığınları içinde kaybolmuş benlikler…Ve hüzün dolu bir vuslat anı… Bu kitabı okuduktan sonra hayatta her şeye sahip olduğunuzu zannederken aslında hiçbir şeyin sahibi olmadığınızı anlayacaksınız. Bu gerçekle yüzleşmek istemiyorsanız elinizdeki kitabı bırakıp oradan uzaklaşın bence.! Sabri Boyraz’ın bu çok değerli eserini mutlaka okuyun.

Müzik Dünyası

Aslı Maj’dan Benden Vazgeç

Başarılı yorumcu Aslı Maj, yabancı hitlerle dünya yıldızlarına remix düzenlemeler hazırlayan ikili Muratt Mat ve Kemal Nalbant " Benden Vazgeç " isimli çalışmada bir araya geldi. İlk albümü "Denizler Gibi" ile 2017 yılında müzik dünyasında merhaba diyen Aslı Maj , "Hadi", "Gitme Kalbimden", "Hiç Huzur Kalmadı", "Sevi", "Dört Mevsim Ol Yanımda", "Her neyse Yaşandı", "Bomba "," Adem "," Kayboluyordum "isimli şarkılarından sonra yeni bir çalışma ile müzikte devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde "Muratt Mat & Kemal Nalbant , bu yıl içerisinde 5 farklı projede yer aldı. Romanya ve Bulgaristan, gibi Ülkelerin yıldızları sanatçıların albümleri çalışma çalışmalarının Remix versiyonları hazırlayan ikili son olarak Aslı Maj 'in şarkı sözü müziği tarihinde düzenlemesi ise; Muratt Mat & Kemal Nalbant imzalı " Benden Vazgeç" isimli çalışmalarının düzenlemesini hazırladı. Projenin klip çekimleri Bursa'da 3 farklı mekanda 2 günde tamamladı. Klibinin yönetmenliğini Ferdi Akkaya, Senaryo Kurgu yönetmenliğini ettik Erenay Işık, Muratt Mat Kemal Nalbant ettik üstlendi. Muratt Mat, Kemal Nalbant feat. Aslı Maj - "Benden Vazgeç" Artı Bir Müzik etiketiyle tüm dijital platform, radyolar ve müzik kanallarında yerini aldı

BELKIS AKKALE için ‘AHDE VEFA’ dediler…

Türk Halk Müziği’nin usta ismi Belkıs Akkale’nin ‘Ahde Vefa’ adlı albümü, Kemal Aslan Müzik Yapım etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuluyor. Akkale’nin sanat hayatı boyunca söylediği, onunla özdeşleşen türkülerin bir kısmı değerli sanatçılar tarafından yorumlandı. Albümde toplam 14 türkü yer alıyor. Türküleri seslendirenler arasında Adile Karatepe, Brilliant Dadaşova, Ender Balkır, Erdal & Mercan Erzincan, Hüseyin Turan, Kubat, Sevcan Orhan, Şevval Sam, Tolga Sağ, Yudum ve Zara yer alıyor. Prodüktörlüğünü kendisinin yaptığı ‘Ahde Vefa’ albümü için Belkıs Akkale ¨Beni yalnız bırakmayan tüm sanatçı kardeşlerime, projede emeği geçen herkese, beni ilk günden beri bir ana, bir bacı, bir kardeş olarak bağrına basan sevgisini hiç eksiltmeden ailelerinin bir ferdi olarak gören Türk halkına, türkülere gönül veren siz tüm dostlarıma sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunarım¨ dedi.

Gizem Kara ‘Yaramsın’ dedi

Arabesk ve fantezi müziğin sevilen sesi GizemKara’nın ‘Yaramsın’ adlı teklisi Kemal Aslan Music Production etiketiyle tüm dijital platformanlarda yerini aldı. Söz, müzik ve düzenlemesi Yusuf Tomakin’e ait olan ‘Yaramsın’ şarkısıyla ilgili olarak konuşan Gizem Kara “ilk duyduğum andan itibaren beni etkileyen bir şarkı‘Yaramsın’ .Bu projem deheyecanımı benimle paylaşan tüm müzik severlere veemeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. ‘Yaramsın’ın video klibinin yönetmenliğini ise Kemal Yıldız yaptı…

Sinema Dünyası

Uluslararası Başarı : ‘’PERDE’’ ALMANYA’DA FİNALİST !

Almanya’nın Hessen eyaletinde gerçekleştirilen uluslararası film festivalinde “PERDE “ filmi finalist seçildi. Frankfurt’ta 19.’su gerçekleştirilen festivalde FİNALİST seçilerek yurtdışında takdir gören film, Türkiye’ye başarıyla döndü. ‘’Perde’’nin uluslararası festival derecesinin yapım tarafından finalist amblemiyle seyirciye duyurulmasının ardından, filmin başrol oyuncusu Furkan KARADERİ, sosyal medya hesabı üzerinden festival jürisine ve emeği geçen film ekibine teşekkürlerini iletti. Film yurtiçinde de çok sayıda izleyici tarafından beğeni ve takdirle karşılandı. Gözlerinde bulunan bir perde sebebiyle dünyayı siyah beyaz görmekte olan ve her şeye negatif bakış açısıyla bakan genç bir adamın,ütopik ve distopyatik bir dünya da ki yaşam mücadelesini seyirci karşısına çıkaran film çok sayıda detayı içinde barındırıyor. Kısa metraj olarak çekilen filmde karakterin yaşadığı ütopik dünyada insanların kollarında yaşam enerjilerini belirten ibareler vardır. Genç adam, enerjisini koruyabilmek için bir dağın kayalıkları arasından topladığı kömür parçalarıyla beslenmekte ancak bu kömür parçaları enerjisini çok kısa süreliğine dinç tutabilmektedir. Enerjisi tükenmek üzere olan genç adamın yaşam mücadelesini ve gözündeki perdeyi yırtma sürecini anlatan filmin başrolünde genç oyuncu Furkan KARADERİ yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Ali ŞAHİN’in oturduğu kısa filmin çekimlerinin tamamı Bursa’da gerçekleştirildi. Film için aylarca süren hazırlıklar yapıldı. Başrol oyuncusu için yurtdışından özel olarak getirtilen ve bütün gözü saran siyah lenslerle karakterin gözleri perdelendi. Yürekleri hoplatan heyecan ve aksiyon içerikli sahneler ise oyuncu ve teknik ekibi bir hayli zorladı. Birçok sahne için gerçekçilik duygusunu artırmak adına doğal ortamlar tercih edildi. Filme dair görseller ise oldukça etkileyici.