Sosyal yaşantımızda etkileşim içinde olacağımız birilerine ihtiyaç duyarız. Bu anlamda dostlarımız bizim için önemli bir noktadadır. Dostluk bir şeyleri paylaşmak, eğlenmek, ağlamak, gülmek beraber üzülmektir. Güven saygı ve sevgi içinde devam eden dostluk çok değerlidir.

Ancak günümüzde az kalan dostlarımızın kıymetini bilmemiz gerekmektedir. Örneğin; ben

artık kendimi başkalarına anlatmaya çalışmıyorum nede kolay kolay dostum demiyorum.

Bir kaç kişi dışında tabi ki. Ne yaparsam yapayım onların işlerine geldiği ve yaradığım kadarım bunu zaten biliyorum. Dostum diyorsun arkandan kuyunu kazıyor, başkalarının dedikodusunu size yapıyor sizin ona yapıyor. Ne kadar boş insanlar olduklarını öğreniyoruz. Başka kişilerle uğraşanların hayatı onları takip etmekle geçer kendi hayatlarını bitirir ve ilerleyemezler.

Geçmişte kendimi çok üzüyordum arkamdan konuştuklarında ağladığımda olmuştu. Olgunlaştığımda, baktım ben üzüldükçe onlar mutlu oluyorlar akıllandım sanıyorum. Başarınızı alkışlamak yerine türlü nedenler üretirler yaptıklarınızı görmezden gelirler insanların size antipati duymalarını isterler.

Eğer iyi niyetli iseniz etrafınıza da yardım edersiniz maalesef yaranamazsınız iyi niyetli olmak güzel bir kavramdır ama karşınızdaki kişi sizi kandırılabileceği bir insan olarak görür.

Ayrıca böyle kişilerin vasıfları yoktur ve kendilerini her gördükleri ortama atmaya çalışırlar. Çevrenizle bağlantı kurarlar hatta dün tanışıp bu gün can dostum derler yalancılıkta da kariyer yapmışlardır. Yalan üzerine kurulu hayatlarında hep bir iş bağlantıları ve toplantıları vardır meşgul ve yoğun bir koşturmacada olduklarını söylerler. İnsanları kandırma kabiliyetleri müthiştir tatlı dilli ve kadınsı taraflarıyla erkekleri kandırır istediklerini yaptırırlar. Erkek versiyonlarında da durum fazla değişmez. Geliri bildiğimiz kadarıyla olmayan aynı zamanda gideri oldukça yüksek olan bu kişiler, arkadaşlarını dostlarını çok kolay satarlar. Onlara göre anlatmak istedikleri hikayeleri kime uygunsa onunla muhatap olup paylaşır. Başka bir konuda da başkası işine nasıl gelirse bu defada o arkadaşı, dostudur ve böyle devam eder gider.

Üstelik bir kötü olmaya görün dedikodu başlar ve karar verilir sen kötü ve kıskanç olursun yani kendilerinde olanları sana yapıştırıp rahatlarlar.

Kötü gününde yanında olup kendini gösteren bu kişiler başka bir kötü gününde asla yanında olmazlar, aramazlar hatta haberim yok deyip geçerler. İyi gününde menfaat varsa koşturur vefasız sözde dostlar, bir avuç zavallı içi boş insancıklar.

Söylemedi demeyin...