Son zamanlarda iyiden iyiye artan sosyal medya evliliklerinin sonunu getirip bitirmemiz lazım derken her geçen gün inadına  daha da çoğalıyorlar. Televizyon kanallarında,sosyal ağlarda madur olan anneler, babalar, çocuklar, kardeşler ve eşler her gün bu dramları izleyerek üzülmeye devam mı edecekler  diye sormadan edemiyorum kendime.Peki sonuç nedir?İşte bunun soru çok önemli. Evlenme vaadiyle kandırılan,biraz kullanıldıktan sonra atılan, satılan, sövülen, dövülen işkencelere  maruz kalan hatta sonu ölümle biten hikayeleri de hemen hemen hergün görüyoruz. 

Bu saf ve iyi niyetli  insanları konuyla alâkalı mutlaka uyarmalıyız.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın devrini çoktan geçtik biz Türk toplumu olarak. Çünkü bu vaziyetler hayra alamet değil.Kimse  benim başıma gelmez demesin.Çocuklar büyüdükçe sizin yönetiminizden çıkıyor, eşler de aynı şekilde.

Tabiki iyileri,düzgün evlilikleri,güzel  aile düzeni olanları tenzih ediyorum.Ben bu sistemi araba kullanırken direksiyon hakimiyetini kaybeden acemi şoförlere benzetiyorum .Bunun gibi madur olan insanları takip edip,size yardım ederim senaryosuyla gelip,sonrada kendi ayaklarının üzerinde durana kadar arkandayım vaatleriyle kandırıp ,en sonunda da başlıyorlar  onların sırtından etinden sütünden  para kazanmaya.Bu yolda heba olan kızlar, çocuklar,  hatta ve hatta bu ve bunun gibilere  inanarak kaçıp giden,yiten evli barklı,çoluk çocuk sahibi anneler.Eşlerine dostlarına ve onları sevenlere inananlara  güvenenlere yazık oluyor.Çünkü herkesin güveni boşa cıkmış oluyor ne yazıkki. Evinizdeki dişinden tırnağından artırarak saçını süpürge yapan anneleri, elleri nasır tutmuş babaları,eşleri ve çocukları sevmeyip,sevgisine inanmayıp,yollara düşüp,tüm sevenlerini madur ederek hiç bilmediği bir yolda tek başına yürümek açıkçası bana pes demekten başka bir cümle bulamıyorum. Sosyal medyada tanıştığın iki güzel söze,atmasyon fikirlere nasıl inanıp nasıl kanıyorsun.  Size yıllarını vermiş anne ve babaya yalan söyleyipte,üç beş günde tanıdığınız,yüzünü dahi görmediğiniz birine nasıl güvenip ,inanıp da ailenize sırt dönersiniz bunu da aklım asla almıyor. Sosyal medya da  tanıştığın elin adamına inanıp güvenip kaçıyorsun ve seni sevip sayacağını iddia ediyorsun.Sonra bir de bakıyorsun ki adam seni maddi manevi kullanmaya başlıyor. Peki senin canından kanından olana inanmıyorsunda ne idüğü belirsiz insanlara nasıl inanıyorsun bende buna inanmak istemiyorum.Ailesini sevmeyen,anne babasına  destek olmayan insanın başkasına ne kadar faydalı olacağını oturup birkaç kere daha  düşünmek lazım arkadaşlar. Bu konu gerçekten çok ciddi ve tehlikeli bir konu.

Lütfen toplum olarak, insan olarak yörelerimize törelerimize göre elimizden geldiğince elimizi vicdanımıza koyacaz ve ona göre hareket edicez.Bu gün bana ise yarın da size.Bu sözü yüreğimizin bir köşesinde saklayın unutmayın !

Sevgiyle kalın Güler Şen